EC Zaal (D): Laren met een been in halve finales

De hockeysters van Laren staan met een been in de halve finales van de Europa Cup Zaal in Hamburg. De ploeg uit ’t Gooi won vrijdag op de eerste dag van zowel Waterloo Ducks (8-2) als van Club Campo de Madrid (6-4). Laren kan zich een kleine nederlaag veroorloven tegen Rotweiss Wettingen om zich bij de laatste vier te scharen. Zo’n nederlaag levert ook nog een punt op.

‘De eerste dag hebben we zeker met een goed gevoel afgesloten’, zegt Mila Muyselaar. ‘We hebben bij vlagen mooi hockey laten zien. Er ligt nu een goede basis om door te bouwen. Wij zijn heel blij met deze twee overwinningen, maar er moet nog wel een stapje bij.’

‘Dat gaat over details’, zegt Muyselaar. ‘Een stapje naar links of naar rechts. Dat moet gaan kloppen. Maar ik vind het mooi om mee te maken. Er zitten ook wel wat fans van Laren op de tribune en die hoor je zeker als je op de bank zit. Dat geeft extra energie. Maar we krijgen ook veel energie van elkaar.’

Poule B

Laren-Club Campo de Madrid 6-4 (4-3)

Vooraf werd het duel met de verliezend finalist van afgelopen seizoen door Lieke van Wijk betiteld als ‘de zwaarste pot’ van de drie poulewedstrijden. Hoewel Laren steeds aan de goede kant van de score zat, kon het Club Campo de Madrid niet van zich afschudden. De definitieve beslissing viel pas in de voorlaatste minuut. Elin van Erk bracht uit een lastige hoek eindstand op 6-4.

De score werd al na twee minuten geopend door Maxime Kerstholt, die na een lange pass van Lieke van Wijk werd bereikt. Mila Muyselaar verdubbelde de marge uit een strafcorner. Club Campo vond de aansluiting nadat Van Erk de bal na een strafcorner slecht verwerkte. Daarna wisselden de doelpunten elkaar af en bij rust leidde Laren met 4-3.

Lisanne de Lange leek het duel na de pauze voortijdig in Larens voordeel te beslissen na goed werk van Van Erk, maar Empar Gil bracht de spanning na een goed uitgespeelde aanval terug. De Spaanse ploeg mocht vervolgens aanleggen voor een strafcorner, maar keepster Karlijn Adank kwam goed uit haar doel.

Ook Laren kreeg kansen. Kerstholt en Pam van Asperen verzuimden het duel in het slot te gooien. Uiteindelijk deed Van Erk dat, hoewel ze geluk had dat de Spaanse keepster Maria Ruiz Castillo de bal nog van richting veranderde.

Laren-Waterloo Ducks HC 8-2 (3-2)

De terugkeer op het hoogste Europese zaalniveau bekroonde Laren met een overwinning. De ploeg, die in 2009 de bronzen medaille veroverde, begon het toernooi met een 8-2 zege op Waterloo Ducks. Laren was met name na rust veel te sterk voor de Belgische ploeg.

De formatie uit ’t Gooi nam een snelle voorsprong. Na vijf minuten stond al de stand van 2-0 op het bord via treffers van Mila Muyselaar, uit een strafcorner, en Maxime Kerstholt. Die voorsprong kon Laren echter niet vasthouden, want twee benutte strafcorners brachten de Ducks weer naast de Gooise formatie.

Een minuut na de gelijkmaker zette Bieke Wijnmalen Laren weer op voorsprong, die na rust werd uitgebouwd naar 8-2. De acht treffers werden door zeven verschillende speelsters gemaakt.

’40 Clara de Bruijn 8-2

HC Rotweiss Wettingen-Waterloo Ducks HC 4-3 (1-2)

’40 Tamara Trösch 4-3

Club Campo de Madrid-HC Rottweiss Wettingen 5-1 (2-0)

Poule A
In Poule A zijn de beslissingen al gevallen. Der Club an der Alster en Dinamo Elektrostal zijn met de volle buit uit twee wedstrijden al zeker van een plek bij de laatste vier. Dat betekent dat MSC Sumchanka en GHC Ritm Grodno zich kunnen opmaken voor de degradatiepoule.

MSC Sumchanka-Dinamo Elektrostal 3-8 (2-3)

‘2 Iuliia Sartakova 0-1
‘5 Svetlana Eroshina 0-2
‘8 Olha Honcharenko 1-2
‘9 Olha Honcharenko 2-2 (sc)
’13 Anastasia Kolpakova 2-3 (sc)
’22 Svetlana Eroshina 2-4
’26 Iuliia Sartakova 2-5