Hoe doen de veldhoofdklassers het in de Topklasse Zaal?

In de Hoofdklasse Zaal zijn niet alle teams uit de Livera Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren van het veld te bewonderen. De vrouwen van Victoria en Bloemendaal spelen in de Topklasse, een niveau onder de Hoofdklasse. Van de mannenteams komen Bloemendaal, Klein Zwitserland, Tilburg, Hurley en HGC uit in de Topklasse. Hoe doen deze ploegen het? 

Victoria
De dames van Victoria zijn eerste geëindigd in de Topklasse. De ploeg verloor twee keer (van Craeyenhout en Ring Pass) en speelde een keer gelijk (tegen Klein Zwitserland). Zondag speelt de ploeg de districtskampioenschappen in Delft. Daar neemt Victoria het op tegen Ring Pass en Klein Zwitserland.

Van het district Zuid-Holland, plaatsen twee damesploegen zich voor de play-offs, die op zondag 9 februari strijden om een plek in de Hoofdklasse Zaal.

Bloemendaal
Door het verlies tegen HIC tijdens de laatste speelronde, is Bloemendaal niet als koploper geëindigd in de Topklasse, maar speelt de ploeg wel om een plek in de play-offs. Naast HIC werd er van Alliance en HBS verloren en zeven keer gewonnen. Samen met HIC, Alliance en HBS strijden de Mussen in Sporthallen Zuid in Amsterdam om het districtskampioenschap.

Van het district Noord-Holland plaatst een damesploeg zich voor de play-offs op 9 februari.

District Noord-Holland
14.40 uur HIC D1 – HBS D1
14.40 uur Bloemendaal D1 – Alliance D1
15.40 uur Reigers H1 – Qui Vive H1
15.40 uur Bloemendaal H1 – Hurley H1

Heren

Bloemendaal en Hurley 
Ook de mannen van Bloemendaal hebben zich geplaatst voor de play-offs, maar niet als koploper. Die plek is voor Reigers, met twee punten meer. Behalve de Reigers en Bloemendaal zijn ook Qui Vive en Hurley geplaatst.

Hurley vinden we terug op een derde plek in de Topklasse, maar met mindere resultaten dan de competitiegenoot. Hurley won vijf keer, maar verloor ook vijf keer. In de kruisfinale van komend weekend nemen Bloemendaal en Hurley het tegen elkaar op.

Van het district Noord-Holland plaatst een herenploeg zich voor de play-offs op 9 februari.

Noord-Holland
14.40 uur HIC D1 – HBS D1
14.40 uur Bloemendaal D1 – Alliance D1
15.40 uur Reigers H1 – Qui Vive H1
15.40 uur Bloemendaal H1 – Hurley H1

Klein Zwitserland en HGC 
Klein Zwitserland heeft zich ook geplaatst voor de play-offs, maar met moeite. De ploeg eindigde op een derde plek in de Topklasse, met een punt meer dan HGC. Die ploeg zien we niet terug in de districtskampioenschappen. Hoewel de Gazellen in het slotweekend nog met 1-0 wonnen van KZ, kwam de promovendus (HGC kwam vorig zaalseizoen nog uit in de Eerste Klasse) net te kort.

Klein Zwitserland neemt het zondag in Delft op tegen Cartouche en Victoria, HGC komt volgend seizoen weer uit in de Topklasse.

Van het district Zuid-Holland plaatst een herenploeg zich voor de play-offs op 9 februari.

Zuid-Holland 
12.00 uur Ring Pass D1 – Klein Zwitserland D1
14.00 uur Klein Zwitserland D1 – Victoria D1
16.00 uur Victoria D1 – Ring Pass D1
13.00 uur Victoria H1 – Klein Zwitserland H1
15.00 uur Klein Zwitserland H1 – Cartouche H1
17.15 uur Cartouche H1 – Victoria H1

Tilburg
Tilburg heeft in het slotweekend de koppositie in de Topklasse van Zuid Nederland overgenomen. Dat ging ten koste van Etten-Leur, dat met 2-8 onderuit ging tegen de hoofdklasser. Tilburg speelt zondag in het Indoorsportcentrum in Eindhoven de kruisfinale tegen HOD, de andere kruisfinale gaat tussen Push en Etten-Leur.

Van het district Zuid Nederland plaatst een herenploeg zich voor de play-offs op 9 februari.

Zuid Nederland 
15.00 uur Tilburg H1 – HOD H1
15.00 uur Push H1 – Etten-Leur H1

View this post on Instagram

Vandaag reisden we af naar het o zo mooie #limburgjezalermaarwonen. In een uitverkochte hal wonnen we onze eerste wedstrijd met ruime cijfers van @bredaheren1 (6-1). Onze ‘morrocan prince’ deed, na een welverdiende vakantie, weer mee en wist meteen zijn sterkste punt te benutten: het scoren van de strafcorner. Na deze goede overwinning mochten we ons gaan klaarmaken voor de laatste competitiewedstrijd tegen @hv_weert_heren1 . Na een rommelige wedstrijd wisten we ook deze (op karakter) te winnen (3-5) en dit betekende voor ons het kampioenschap in de B-poule van de topklasse. Uiteindelijk hebben we dus 21 van de 24 punten behaald. Erg knap gezien onze piepjonge ploeg. Volgende week mogen we het zogenaamde ‘toetje’ spelen tegen @hcelh1. En uiteraard proberen we ook hier zo hoog mogelijk te eindigen. #hallenhockey #youngsters #limburgjezalermaarwonen #sluisstickvandewilgen #heW #sbopeisenmaarmissen #morrocanprince #ZNK #kampioen @bhvpush @bhv_push

A post shared by Push Heren 1 (@push_heren1) on


1 Reactie

  1. Mark Bouwman

    Veld en zaal: allebei leuk, maar verschillende takken van sport.


Wat vind jij? Praat mee...