Kampong MB1 opnieuw landskampioen na zege op Rotterdam

Kampong MB1 heeft zich net als vorig jaar gekroond tot Nederlands kampioen zaalhockey. In de goedgevulde hal 1 van Topsportcentrum Rotterdam was de Utrechtse ploeg in de finale met 4-2 de baas over Rotterdam MB1.

De finale tussen Kampong en Rotterdam kende – wellicht door de spanning – een rommelig begin met aardig wat balverlies aan beide kanten. Rotterdam had in de eerste tien minuten het beste van het spel met kansen voor Donna Dupuis, Fie Oosterwolde en tweemaal Brechtje van Santbrink. Toch was het Kampong dat de score opende: een strafcornervariant resulteerde via Eline Jansen in de openingsgoal van Femmy van Raalten (1-0).

Rotterdam MB1 nadrukkelijk in de aanval tegen Kampong. Foto: Koen Suyk.

Kampong verdubbelde de marge vrij snel daarna via een schitterende individuele actie van Eline Jansen, samen met Van Raalten de uitblinker bij de ploeg uit Utrecht. Meteen na de afslag deed Rotterdam eindelijk wat terug via Donna Dupuis, de meest dreigende speelster aan de kant van de ploeg van coach Kai Kemner: 2-1.

Minder kansen na rust

Echte doelkansen waren er in de tweede helft beduidend minder dan in de eerste twintig minuten. Kampong leek uit een strafcorner op 3-1 te komen, maar Fie Oosterwolde stopte de hoge bal fraai met haar backhand vóór de doellijn en voorkwam zo een ruimere achterstand.

Rotterdam zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar het was Kampong dat na veertien minuten toesloeg: uit een counter gaf Eline Jansen een niet te missen kans aan Femmy van Raalten die de 3-1 maakte.

Met nog één minuut op de klok leek Rotterdam nog kans te maken op een stunt na de 3-2 van opnieuw Donna Dupuis, maar meteen daarna maakte Kampong aan de illusie een einde door de marge weer op twee te brengen via Eline Jansen. Daarmee was de titel voor de Utrechtse formatie van coach Luuk van Duren een feit.

 

Kampong MB1, landskampioen zaal 2019/2020. Foto: Koen Suyk.

 


Wat vind jij? Praat mee...