KNHB neemt maatregelen vanwege verwachte drukte bij NK Zaal

Een videoscherm in de hal om de wedstrijden live te volgens als de tribunes vol zitten, extra parkeerplaatsen buiten het terrein van Topsportcentrum Rotterdam en de waarschuwing om op tijd te komen. De KNHB heeft maatregelen genomen vanwege de verwachte drukte zaterdag tijdens het NK Zaal, dat gratis te bezoeken is.

‘We verwachten dit jaar nog meer dan dan vorig jaar, toen we tijdens de Jongens A-finale, vanwege de veiligheid, al bijna hal 1 moesten sluiten’, zegt Leon Rutten, manager Competitie & Arbitrage van de KNHB. ‘We hebben dit jaar nog meer verschillende verenigingen en krijgen van diverse kanten signalen dat de clubs met busladingen vol mensen komen om hun teams te ondersteunen. Het belooft een geweldige dag te worden. Ik raad iedereen aan op tijd te komen.’

De hoofdhal (hal 1) van topsportcentrum Rotterdam, waar vanaf 9.30 uur de eerste wedstrijden worden gespeeld, biedt plaats aan 2300 mensen. Als die er zitten, wordt de hal gesloten. Bezoekers die de wedstrijd dan nog willen volgen, kunnen het duel in een andere hal op een groot scherm bekijken. Thuisblijvers kunnen de wedstrijden live bekijken via hockey.nl.

Parkeren

Bij Topsportcentrum Rotterdam (naast stadion De Kuip) is een parkeerplaats die plek biedt aan honderden auto’s. Als die parkeerplaats vol is, kunnen bezoekers uitwijken naar de openbare parkeerterrein naast de McDonalds (Stadionweg 44). Daarnaast kun je betaald parkeren in de parkeergarage ‘Veranda’.

Meer informatie over de maatregelen van het NK Zaal is te vinden op KNHB.nl.

 


Wat vind jij? Praat mee...