Meisjes A Zaal: Den Bosch en hdm naar finale NK

hdm en Den Bosch hebben zich geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap voor Meisjes A. hdm won in een zinderende wedstrijd met 3-5 van SCHC. Ook in de andere hal was het een waar spektakelstuk waarbij Den Bosch tegen Amsterdam uiteindelijk aan het langste eind trok en won met 2-3.

Hdm leek tegen SCHC in de eerste helft naar een gemakkelijk overwinning te spelen. Via vier treffers van Jip Dicke en een doelpunt van Julie van Dam liep de Haagse formatie uit naar een 1-5 voorsprong (doelpunt SCHC van Mariette Boot. SCHC liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan en zette in de tweede helft vol aan. Dat resulteerde in treffers van Elzemiek Zandee en Kirsten Zennemers, waardoor de achterstand werd verkleind tot 3-5. SCHC kreeg nog wel een paar kansen, maar slaagde er niet in de finale volgende week in Rotterdam te bereiken.
hockey.nl heeft dit duel live uitgezonden op haar Facebook-kanaal. Kijk daar het duel terug.

Hdm neemt het in de finale op de meisjes van Den Bosch. Die maakten er een spannende wedstrijd van tegen Amsterdam. De ploegen waren lange tijd aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase trok de Brabantse formatie aan het langste eind dankzij de winnende 2-3 van Noor Omrani. Omrani was ook al verantwoordelijk voor de 0-1. Namens Den Bosch scoorde Laura Janssen de tweede goal. Sosha Benninga en Emma Vrieler waren voor Amsterdam trefzeker.