Round-up HK Zaal (D): hdm trotse koploper

De eerste twee speelrondes van de Hoofdklasse Zaal zijn vandaag gespeeld. In Poule A won Groningen verrassend beide wedstrijden, onder meer van landskampioen Kampong. Ook MOP greep zes punten. Kampong pakte verrassend slechts één punt. In Poule B ging de volle mep naar Den Bosch en hdm.

De dames van Poule A speelden in Heerenveen, de dames van Poule B in Barneveld. Aanvullingen op het scoreverloop of de doelpuntenmakers? Mail naar redactie@hockey.nl.

’37 Lisa Gerritsen 1-4

In de slotfase probeerde Voordaan nog iets te forceren door keepster Ivana Stavasius te wisselen voor een vliegende keeper. Voordaan scoorde toen nog wel, maar bij dat ene doelpunt bleef het.

Stavasius: ‘Jammer dat we al zo snel achter stonden, al in de eerste minuut. Hdm speelt een tempootje hoger dan wij. Ik verwijt mezelf twee ballen, de 1-0 en de 2-0. Tegen Stichtsche pakte ik in de laatste minuut een strafbal, dus toen ging het een stuk beter. Al met al heb ik het vandaag redelijk gedaan. Met het team moeten we nog wel stappen maken willen we kunnen stunten in deze poule.’

’32 Pleun van der Plas 1-3

Sian Keil scoorde twee keer en zei na afloop: ‘Tegen Rotterdam (1-0) hadden we een moeizame wedstrijd gespeeld. Heerlijk dat we die toch gepakt hebben, zeker omdat we pas sinds 3 januari aan het trainen zijn. Hurley is echter al langer aan het trainen, maar wij hebben compact gespeeld en verdedigend geen stomme fouten gemaakt. We kwamen wel met 1-0 achter, maar dankzij onze Bossche mentaliteit hebben we toch gewonnen. En omdat we snelle mensen hebben die op de counter kunnen spelen.’

Sian Keil-KS

SCHC – Voordaan 1-2
‘2 Lisa Gerritsen 0-1
’12 Suzanne Homma 1-1
’17 Dianne Bos 1-2

SCHC kreeg in de laatste minuut via een strafbal de uitgelezen kans om de gelijkmaker te forceren, maar Voordaan-keepster Ivana Stavasius redde knap op de inzet van Suzanne Homma.

Voordaan-coach Pieter Bos vond het onbegrijpelijk dat zijn ploeg het zo ver liet komen: ‘Dat heeft te maken met het feit dat we zelf de score niet uitbreiden. Over de hele wedstrijd gezien vond ik ons niet goed genoeg. Als wij straks tegen hdm een vuist willen maken, moet het beter. Het baltempo moet omhoog, de positiewisselingen moeten beter, tactisch hebben we bepaalde afspraken gemaakt die we niet nakomen. Aan de andere kant heb je een paar hele mooie aanvallen van ons kunnen zien. Ik ben blij met het resultaat, zeker omdat het de eerste wedstrijd is.’

Pieter Bos-KNHBKS

hdm – Hurley 3-0
‘3 Fay van der Elst 1-0
‘7 Nina van der Marel 2-0
’18 Hester van der Veld 3-0

Hurley-speelster Sabine van Silfhout zei over de nederlaag: ‘We begonnen slordig, wat afwachtend. Toen kregen we meteen twee doelpunten om onze oren. Zonde, want we hebben veel getraind en veel oefenpotjes gespeeld. Misschien was het de spanning, maar in principe hebben we een goed team. Vorig seizoen zijn we gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Toen ging het veel makkelijker, maar nu is het tempo hoger. De tweede helft hebben we het beter neergezet. We hadden best wat kansen, misschien hadden we nog gelijk kunnen spelen.’

Sabine van Silfhout-KNHBKS

Den Bosch – Rotterdam 1-0
’38 Joosje Burg 1-0

Den Bosch sleepte de overwinning pas twee minuten voor tijd binnen. Den Bosch-coach Raoul Ehren: ‘Het was een moeizame wedstrijd. We hebben pas twee keer een uur in de zaal getraind, dus we hebben nog geen idee waar we staan. Verwachtingen hebben we niet. We hebben de eerste helft wel wat kansjes gehad, maar het was allemaal net niet. We gingen op het laatst nog wat meer risico nemen. Ik ben blij dat we er uiteindelijk toch nog een gemaakt hebben. Het was een mooie goal.’