NK Zaal: finaledag LIVE op hockey.nl

Voor de liefhebbers van zaalhockey wordt zaterdag als jaarlijkse hoogmis het NK gehouden in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Op die dag staan niet alleen de halve finales maar ook de finales om de landstitel bij de dames en heren op het programma. Ben je niet in de gelegenheid om af te reizen, dan hoef je geen seconde van alle actie te missen. We zenden op hockey.nl namelijk alle wedstrijden live uit.

De wedstrijden om de Nederlandse zaaltitel beginnen om 11.00 uur en worden in twee zalen gespeeld. Vanuit beide zalen is er een livestream. Je kunt deze livestream bekijken via hockey.nl, de hockey.nl-app en via ons YouTube-kanaal.

De finaledag van het NK Zaal wordt geopend met de halve finales bij de dames. Vijfvoudig landskampioen HDM slaat om 11.00 uur af tegen SCHC. Op datzelfde tijdstip treft Amsterdam, dat vier keer de titel veroverde, in de andere halve eindstrijd de buren van Pinoké.

De dames van Den Bosch landskampioen Zaal 2022. Foto: Willem Vernes

Bij heren staat vanaf 12.10 uur een herhaling van de NK-finale van vorig jaar op het programma tussen titelverdediger Pinoké en HDM, dat voor het laatst in 2011 landskampioen werd. De andere finalist wordt bepaald in de wedstrijd tussen Almere en tienvoudig kampioen Amsterdam.

Finales

De finale bij de dames staat gepland voor 13.20 uur gevolgd door de prijsuitreiking. De dag wordt afgesloten met de finale bij heren. De afslag van die wedstrijd is om 15.10 uur. Ook deze wedstrijd wordt vanzelfsprekend gevolgd door de prijsuitreiking.

De wedstrijden op de finaledag van het NK Zaal worden van commentaar voorzien van Krijn Schuitemaker en Floris Mulder.

Speelschema Finaledag NK Zaal

Tijdstip Veld TSH Veld A
11:00 uur HDM D1 – SCHC D1 Pinoké D1 – Amsterdam D1
12:10 uur HDM H1 – Pinoké H1 Almere H1 – Amsterdam H1
13:20 uur Finale Dames
14:30 uur Prijsuitreiking Dames
15:10 uur Finale Heren
16:20 uur Prijsuitreiking Heren

Gratis toegang

Kom jij de teams aanmoedigen? De wedstrijden zijn voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft dus geen kaartjes te bemachtigen. Bij de halve finales en finales van zowel de Jeugd als de Hoofdklasse Zaalhockey kan het op sommige momenten erg druk worden. Houd daarom voor vertrek ons Twitter kanaal in de gaten. Als een hal vol is, zullen wij het daar communiceren.

Bereikbaarheid

Met het OV
Sportcampus Zuiderpark is goed te bereiken met de trein. Vanaf de stations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor kun je verder reizen met de tram en bus van HTM naar het Zuiderpark. Pak tram 9 richting Vrederust (halte Zuiderpark), tram 16 richting Wateringen (halte Loevesteinlaan) of bus 26 richting Zuiderpark. Vanaf station Rijswijk neem je bus 50 of 51 richting Grote Markt, halte Veluweplein.

Met de auto
De beste manier om naar Sportcampus Zuiderpark te komen is met het openbaar vervoer. Reis je toch met de auto, maak dan gebruik van één van de vele P+R locaties in Den Haag om vervolgens met het openbaar vervoer verder te reizen naar het Zuiderpark. Klik hier voor een overzicht van de P+R locaties in Den Haag.

In de direct omgeving van Zuiderpark is er een beperkt aantal parkeerplaatsen aanwezig, maar deze zijn gereserveerd voor de teams. Daarnaast liggen de parkeergarages Leyweg 1 (Leyweg 791, 650 parkeerplaatsen) en Leyweg 2 (Hengelolaan 170Z, 350 parkeerplaatsen) in de nabije omgeving. Vanaf parkeergarage Leyweg 1 is het 20 minuten lopen, of 5 minuten met het openbaar vervoer. Vanaf parkeergarage Leyweg 2 is het 15 minuten lopen.


Wat vind jij? Praat mee...