4) Huizen 3 pt

*spelen volgend seizoen in HK Zaal.

Uitslagen speelronde 1

Rotterdam – Oranje-Rood 2-4
Oranje-Rood kwam tegen Rotterdam furieus uit de startblokken. Al na een paar minuten tijd stond de Eindhovense formatie op een 2-0 voorsprong. Vooral de eerste treffer van Donja Zwinkels was er een van ongekende schoonheid. Zwinkels draaide weg in de cirkel en lobte vanuit een onmogelijke hoek de bal in het doel. Er was amper een minuut gespeeld. Twee minuten later was het Laura Nunnink die de score verdubbeld. Rotterdamse supporters die wat later Topsporthal Rotterdam betraden, keken vol verbazing naar het scorebord. Maar gesteund door felle aanmoedigingen van diezelfde aanhang knokte Rotterdam zich terug in de wedstrijd.  Binnen vijf minuten trok de ploeg de stand gelijk via Floor van Dooren en Jessica van Rumpt: 2-2. Nog voor de rust kwam Oranje-Rood toch weer op voorsprong via Nunnink.
In de tweede helft ontspon zich een spannend duel waarbij het beide kanten op kon. Uiteindelijk was het Oranje Rood dat de eerste speelronde een voorschot nam op promotie naar de Hoofdklasse door in de slotfase nog een strafcorner binnen te pushen. ‘We hebben nog niks, maar de eerste stap is gezet’, glimlachte Zwinkels na afloop.

Nijmegen – Pinoké 1-3

Huizen – HGC 2-1
Laren – Wageningen 3-1 (2-1)
Laren  zette in de eerste speelronde al een belangrijke stap richting lijfsbehoud. En dat terwijl het toch Wageningen was dat verdiend op voorsprong kwam. Na een sterke openingsfase van Wageningen zette Myrthe Jonker haar ploeg op voorsprong door een strafcorner in de bovenhoek te slepen. Daarna was het woord weer aan Laren. Macey de Ruiter dribbelde over de rechterflank en legde de bal terug op Elin van Erk, die de keepster van Wageningen kansloos liet met een schot in de verre hoek. Op slag van rust kwam Laren op 2-1 nadat Fleur Kok een bal van achteruit van Malou Mol binnentipte. Na rust was Mol opnieuw belangrijk, dit keer jaste ze een strafcorner via de paal in de goal. In de tweede helft leek Fleur Kok de eindstand op 4-1 te bepalen door de bal over de keeper te lobben, maar haar doelpunt werd afgekeurd, tot onbegrip van Kok.

Huizen – Laren 2-4
Laren was  door de overwinning zeker van lijfsbehoud. ‘De laatste reguliere competitiewedstrijden speelden wij al een stuk beter dan in het begin van de competitie’, vertelde Fabienne Roosen na afloop. ‘We hadden er dan ook vertrouwen in dat we ons zouden handhaven. We hebben het zakelijk uitgespeeld en de kansen benut. Volgend jaar moeten we het niet meer zo ver laten komen dat we play-outs moeten spelen.’