Rotterdam MA1 landskampioen na 4-0 winst op Den Bosch

Rotterdam MA1 is zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam landskampioen geworden. In de finale was het te sterk voor Den Bosch MA1, dat met een stand van 4-0 over de knie werd gelegd. Voor volgepakte tribunes maakte Claire Moerman een hattrick.

Beide teams pushten in het begin van de wedstrijd een strafcorner naast. Daarna gebeurde er op een aantal schermutselingen nog niet heel veel in de finale. Totdat er vlak voor rust een gat in de verdediging van Den Bosch ontstond en Rotterdam-speelster Claire Moerman op volle snelheid werd aangespeeld. Zij maakte de 1-0 voor haar team, dat werd gesteund door het thuispubliek.

Claire Moerman juicht na een van haar drie goals. Foto: Willem Vernes

Groots was de finale niet. Over het algemeen was Rotterdam wel de betere ploeg, ook in de tweede helft. In de 28ste minuut versierde het een strafcorner. Via een variant kwam de bal voor de stick van Moerman, die raak pushte. Haar tweede doelpunt van de wedstrijd betekende de 2-0 voorsprong voor Rotterdam.

Het slotoffensief van het fysiek spelende Den Bosch kwam nooit helemaal los. Toen Moerman uit een strafcorner met haar derde goal de 3-0 maakte, was de wedstrijd beslist. Op het einde was het Babs Uijtdewilligen van Rotterdam die de eindstand op 4-0 bepaalde. Daarna barstte het Rotterdamse feest los.