Round-up EuropaCup Zaal Dag 2:Kampong houdt zicht op lijfsbehoud

Kampong D1 heeft het 1e duel in de degradatiepoule op de EuropaCup Zaal in Minsk winnend afgesloten. Op de Europese Indoor kampioenschappen voor clubteams waren de Utrechtse dames met 3-0 te sterk voor MSC Sumchanka uit Oekraïne. De laatste en beslissende degradatiewedstrijd speelt Kampong zondag om 08.00 uur. Eerder vandaag verloor Kampong de laatste poulewedstrijd met 0-3 van Slavia Prague.

Kampong – MSC Sumchanka 3-0

In de eerste helft kon het publiek in Minsk nog geen enkele goal bewonderen. En ook in het begin van de tweede helft hielden Heerbaart en de keepster van Sumchanka Stepanchenko hun goal in eerste instantie schoon. Kampongs Renee van Laarhoven kreeg in de 24e minuut nog een groene kaart, maar Sumchenko kon geen voordeel halen uit de korte overtalsituatie. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd sloeg Kampong toe. Daphne van der Vaart opende de score in de 30e minuut, waarna Paula de Jong de 2-0 op het scorebord zette. Kiki van Wijk bepaalde de eindstand in de 35e minuut op 3-0.

Door de winst houdt Kampong zicht op lijfsbehoud in de EuropaCup voor A-landen. De laatste wedstrijd, morgen om 08.00 uur tegen Gintra Strekte Uni HC, is daarin beslissend.

’30 Daphne van der Vaart 1-0
’33 Paula de Jong 2-0
’35 Kiki van Wijk 3-0

Kampong – SK Slavia Prague 0-3

Na een snelle openingsgoal van de Tsjechische captain Adéla Biznova uit een strafcorner wist Kampong de schade in de eerste helft tegen Slavia Prague beperkt te houden. Met een 0-1 achterstand ging die ploeg van Richard de Snaijer de rust in. Maar ook na rust kon Kampong de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Adéla Mejzlikova verdubbelde de Tsjechische voorsprong in de 29e minuut door een benutte strafcorner, waarna Adéla Reinosova de wedstrijd in het slot gooide: 3-0. Daardoor sluit Kampong de poulefase, na eerder verloren wedstrijden tegen HC Minsk en Dusseldorfer HC, af met 0 punten.

‘4 Adéla Biznova 0-1 (sc)
’29 Adéla Mejzlikova 0-2 (sc)
’34 Adéla Reinosova 0-3

Degradatiepoule

In de degradatiepoule strijdt Kampong met HC Minsk, MSC Sumchanka en Gintra Strekte Uni HC tegen degradatie. De 2 ploegen die onderaan eindigen degraderen naar de EuropaCup voor B-landen. Bekijk hier de huidige stand in de degradatiepoule.

Vrijdag bleek, na 2 verloren duels, al dat Kampong niet meer meedeed om de medailles. Coach Richard de Snaijer: ‘Onze droom was goud, nu oppassen voor degradatie’.

Kijk hier voor het gehele programma en de uitslagen.