Round-up HK Zaal (H): Almere en HDM fier aan kop

Op de tweede speeldag van de Hoofdklasse zaal maakten de mannen van Almere indruk. De Flevolanders pakten in Poule A op sportcomplex Olympos in Utrecht de koppositie over van Pinoké. In Poule B was HDM op dreef. De Hagenaren klopten in eigen stad zowel Amsterdam als Rotterdam en staan nu eerste.

Poule A
Almere is de nieuwe koploper dankzij een 3-3 gelijkspel tegen landskampioen Pinoké en een 3-4 overwinning op Voordaan. Daarmee staat de ploeg van Bart van der Wolf twee punten boven de Steekneuzen, die ook morsten tegen laagvlieger HIC (3-3). Almere-spits Joep Troost was het goudhaantje van de dag. Hij maakte maar liefst zes doelpunten.

Poule B
HDM is het dubbelweekend op een heerlijke wijze begonnen. Na een royale zege op Rotterdam (1-6) was ook Amsterdam niet opgewassen tegen de Haagse aanvalsdrift (5-8). De verliezend finalist van vorig jaar staat daarmee ongeslagen aan kop, gevolgd door Amsterdam. Ook Schaerweijde had een goede dag. De Zeistenaren wonnen beide duels (4-3 tegen SCHC en 8-2 tegen Cartouche) en rukken daarmee in één klap op naar plek drie. Hekkensluiter Cartouche kan zich tijdens de derde speeldag, voor deze poule zondag in Purmerend, revancheren voor de twee nederlagen van vandaag.

Lees hieronder het wedstrijdverloop van de duels uit poule A, inclusief doelpuntenmakers.

Poule A

Lees hieronder het wedstrijdverloop van de duels uit poule B, inclusief doelpuntenmakers.

Poule B


Wat vind jij? Praat mee...