Round-up HK Zaal (H): Amsterdamse clubs geven visitekaartje af

In het Topsportcentrum in Almere (poule A) en de Sporthallen Zuid in Amsterdam (poule B) vond vandaag de eerste competitieronde van de Hoofdklasse Zaal plaats. Landskampioen Pinoké, Almere en Amsterdam wonnen hun beide wedstrijden en trapten dit seizoen dus uitstekend af.

Pinoké liet in poule A direct zien dat het dit jaar weer tot de favorieten om de landstitel behoort met twee zakelijke overwinningen op Voordaan (2-4) en Kampong (3-2). De verrassing van de dag kwam van Almere. Op eigen bodem haalde de ploeg van coach Bart van der Wolf óók zes punten uit twee wedstrijden, zij het steeds met maar een doelpunt verschil. Grote man bij de Flevolanders was Joep Troost, die met zijn vijf doelpunten meer dan de helft van de Almeerse productie voor zijn rekening nam. Verrassend was ook het gelijkspel van HIC tegen Kampong. Waar HIC op het veld een loodzwaar jaar in de Overgangsklasse kent, speelde het tegen Kampong – met spelers als Sander de Wijn en Oranje-trainingsgroepslid Silas Lageman – gelijk (4-4).

In poule B maakte Amsterdam indruk met zestien goals, netjes over twee wedstrijden verdeeld. Eerst was de ploeg van Rutger Klicks te sterk voor Schaerweijde (8-3), waarna Rotterdam het onderspit dolf (8-5). In beide wedstrijden maakte zaalinternational Boris Burkhardt een hattrick. Verliezend finalist van het vorige seizoen HDM had een stroeve opstart in de derby tegen Cartouche (3-3), maar herpakte zich tegen – inmiddels aartsrivaal – Schaerweijde met een 5-3 winst. Omdat Schaerweijde ook zijn eerste wedstrijd verloor, is het de enige ploeg in de gehele competitie die nog geen punt binnensleepte.

Poule A

 

Poule B


Wat vind jij? Praat mee...