Slotdag Hoofdklasse Heren Zaal: Cartouche naar de play-offs

De competitie zit erop, wat rest zijn de play-offs en play-outs. De halve finales van de play-offs zien er volgt uit: Amsterdam – Den Bosch en Cartouche – hdm. Reigers en Union komen ook nog een week in actie, zij spelen de play-outs. Schaerweijde en USHC zijn gedegradeerd.

Poule A

Reigers – Schaerweijde 5-6

Dit potje had het allesbeslissende duel kunnen zijn om te bepalen wie er degradeerde vandaag uit Poule A. Maar omdat Reigers een punt pakte tegen Cartouche en Schaerweijde geen tegen Amsterdam, stond er dit duel niks meer behalve de eer op het spel. Schaerweijde, al zeker van degradatie, ging met de zege aan de haal. Maar het is een te kleine pleister voor de wond die door de degradatie ontstond. Reigers wist al na de eerste wedstrijd dat het volgende week weer in actie moet komen in de play-outs.

Cartouche – Almere 2-1

Cartouche naar de play-offs! Wie had dat gedacht van de nieuwkomer op het hoogste nationale zaalniveau? Het is een feit nadat de Voorburgers met 2-1 wonnen van Almere, dat voldoende had gehad aan een gelijkspel voor de play-offs. Bekijk hier het interview met Cartouche-aanvoerder Steven Doorman.

ROTTERDAM – ZAALHOCKEY HOOFDKLASSE. Cartouche-Almere (2-1). Catrouche plaatst zich voor play offs NK. COPYRIGHT KOEN SUYK

Amsterdam – Kampong 11-4

Het potje Amsterdam – Kampong ging eigenlijk meer nergens om. Amsterdam was reeds zeker van de eerste plek in Poule A en Kampong wist vooraf dat het vierde zou worden. Hoe dan ook, bij rust gaf het scorebord 7-0 in het voordeel van Amsterdam aan. In de pauze herstelde Kampong zich en kon in de tweede helft wel meekomen met het spel van de regerend landskampioen.

———
Schaerweijde – Amsterdam 3-7

Vorig jaar nog play-offs, maar nu is het voorbij voor de mannen van Schaerweijde op het hoogste nationale zaalniveau. De ploeg uit Zeist verloor met 3-7 van Amsterdam en omdat concurrent Reigers een punt pakte tegen Cartouche, kunnen ze het gat van vier punten niet meer dichten. Amsterdam is nu ook in theorie zeker van play-offs. Bekijk hier het interview met Schaerweijde-coach Laurens Ashouwer.

Cartouche – Reigers 4-4

Reigers ontwijkt directe degradatie door een 4-4 remise tegen Cartouche. Wel moet de Hoofddorpse formatie volgende week deelnemen aan de play-outs, ongeacht de uitkomst van de volgende wedstrijd. Cartouche is minder gelukkig met een punt. Concurrent voor de laatste playoff-plek Almere, won wel. Daardoor heeft Almere in de rechtstreekse ontmoeting met Cartouche late rop de dag voldoende aan ene gelijkspel. Cartouche moet winnen.

Kampong – Almere 1-3

Kampong had nog een theoretische kans op de play-offs, maar dan hadden ze in ieder geval twee keer moeten winnen zaterdag. Dat plan viel na het eerste duel al in duigen, toen Almere er met de winst vandoor ging. De Flevolanders hebben nu de beste papieren voor de tweede playoff-plek.

ROTTERDAM – ZAALHOCKEY HOOFDKLASSE Almere-Kampong (3-1). Hidde Brink (Kampong) COPYRIGHT KOEN SUYK

Poule B

Union – SCHC 2-3

Union verliest 2-3 van SCHC, waardoor de Gelderlanders volgende week nog in actie moeten komen tijdens de play-outs. SCHC is veilig en eindigt als nummer 3 van Poule B.

USHC – hdm 3-7

USHC was al zeker van degradatie, voor hdm stond de koppositie nog op het spel. Die verdedigden de Hagenaars met verve, waardoor ze in de halve finale van de play-offs Cartouche treffen.

Rotterdam – Den Bosch 2-8

Den Bosch maakte nog kans op de koppositie in Poule B. Een begeerde plek, maar dan moest concurrent wel punten laten liggen. Den Bosch won makkelijk van Rotterdam, maar omdat hdm won van USHC wordt Den Bosch gekoppeld aan Amsterdam in de play-offs.


Union – USHC 2-1
Lang mocht USHC hopen op een nieuwe kans om zich te handhaven. Een 1-1 gelijkspel zou niet genoeg zijn, maar er bleef lang hoop op die ene winnende treffer. Het doelpunt viel echter in de laatste minuut aan hun eigen kant: David Blom was uiteindelijk de matchwinner. Eerder hielden doelpunten van Rico Doran (USHC) en Gijs Noordam (Union) de wedstrijd lang in evenwicht. Door de nederlaag is USHC sowieso gedegradeerd uit de Hoofdklasse, met nog één speelronde te spelen. Union kan zich handhaven als zij de tweede wedstrijd van de dag winnen van concurrent SCHC. Lees hier het interview met USHC-aanvoerder Rico Doran.

ROTTERDAM – ZAALHOCKEY HOOFDKLASSE. USHC-Union . Rico Doran (USHC) COPYRIGHT KOEN SUYK

Den Bosch – SCHC 7-3
Ondertussen dendert Den Bosch door op weg naar de play-offs: SCHC werd met 7-3 van het veld gespeeld. Toch begon ‘Stichtse’ goed aan de wedstrijd via doelpunten van Maarten van den Berg en Luuk van Duren. Na tien minuten stelden de Bosschenaren echter orde op zaken: Laz Omrani (drie keer), Gijs Campbell, Bram van Groesen, Tijn Stuve en Jasper Tukkers scoorden voor de Brabanders. Tussendoor redde Bram Weers nog enigszins de eer voor SCHC, maar zij moeten in een direct duel met Union gaan strijden om handhaving. Den Bosch was vooraf al zeker van de play-offs.

Hdm – Rotterdam 3-4

Hdm – Rotterdam was een potje op het scherp van de snede. Hdm was wilde de koppositie in Poule B bewaken, om zo Amsterdam in de play-offs te ontlopen, terwijl Rotterdam alle zeilen bijzette om niet de play-outs te moeten spelen. Met nog dertig seconden op de klok in een verhit duel ontsnapte Sebas Molkenboer aan de Haagse verdediging en maakte de winnende. Achteraf bleek het voldoende voor definitieve handhaving, ondanks het feit dat Union in de laatste seconde ook de winnende binnenschoot. Rotterdam heeft nog een punt nodig voor plek 4. Dat kan later op de dag tegen Den Bosch, die op hun beurt weer zullen pogen de koppositie van hdm over te nemen.

ROTTERDAM – ZAALHOCKEY HOOFDKLASSE. HDM-Rotterdam. Sebas Molkenboer (R’dam) COPYRIGHT KOEN SUYK


1 Reactie

  1. SybrenAndringa

    Rotterdam heeft geen punt meer nodig. Handhaving is een feit. SCHC en Union (4 en 5) spelen tegen elkaar ....


Wat vind jij? Praat mee...