Trotse Stephan Veen ziet zoon Lucas schitteren bij NK Zaal

Als een trotse vader stond oud-international Stephan Veen langs de kant tijdens het duel tussen Schaerweijde JC1 en Cartouche JC1. Op de tribune zat een glunderende moeder Suzan van der Wielen, in het verleden ook goed voor 191 interlands. Hun zoon Lucas Veen schitterde tussen de balken voor Schaerweijde tijdens de finale van het NK Zaal. De tegenstander uit Voorburg haalde enigszins verrassend de finale, maar kwam in Topsportcentrum Rotterdam tekort: 1-7.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de ploeg uit Zeist getipt als de grote favoriet en vanaf het eerste fluitsignaal maakte Schaerweijde deze verwachting zeker waar. Desondanks was de eerste kans voor Cartouche, dat een gigantische groep aan supporter had meegenomen. Aanvoerder Hidde Kernkamp zette het achterin op een lopen en strandde uiteindelijk op de doelman.

Toegezongen doelman

Binnen acht minuten kon het publiek al drie keer juichen. Onder leiding van aanvoerder Veen opende Jaap Solleveld voor Schaerweijde na een paar minuten al de score, waarna Veen zelf de score verdubbelde: 0-2. Tussendoor tekende hij bijna voor doelpunt van de wedstrijd door de bal tussen zijn benen te tippen, maar de actie bleef onbeloond.

De score had veel hoger uit kunnen vallen, was het niet voor Ole Dorscheidt. De doelman van Cartouche maakte vele reddingen en hield zijn ploeg zo op de baan. Inmiddels zongen een aantal supporters: ‘Wij zijn niet bang, want Ole is erbij!’ Het liedje ontstond na zijn heldenrol tijdens de afgelopen kruisfinales.

Uitblinker zet door

Daarna was het Bas van den Berg die de spanning in de wedstrijd terugbracht. Een mislukte strafcorner pakte uiteindelijk goed uit, waardoor hij vrij kon inschieten. Cartouche kon goed redelijk aanhaken, maar gaf door slordigheden veel kansen weg. Gelukkig voor de supporters uit Voorburg bleef Dorscheidt zijn werk doen.

De stormloop aan het begin kreeg in de rest van de eerste helft geen vervolg. Na de rust pakte Cartouche uit met een directere aanpak, maar toch was het Schaerweijde die scoorde en weer via Veen. De uitblinker pusht bijna moeiteloos de bal in de rechterbovenhoek. Geen kans voor Dorscheidt.

Vliegende keepers

Cartouche-coach Robbert Groeneveld besloot na een doeltreffende solo van Daan Troost van Schaerweijde om met een vliegende keep te spelen om alsnog een aansluitingstreffer te forceren. Opvallend was de tactische verandering van Jasper Engelbert om eveneens met een vliegende keeper te spelen.

Wat volgde was een wedstrijd die op en neer bleef gaan. Cartouche kreeg een aantal kansen via Thijmen Fransman (afgekeurd doelpunt) en Jasper Dubbeld. Het was echter Schaerweijde dat bleef scoren.

Trotse trainer

In de laatste minuten liep de ploeg uit Zeist nog verder uit. Eerst zorgde Daan Troost voor de genadeklap en Casper Berkman deed ook een duit in het zakje na een subtiele steekbal van Veen. De aanvoerder completeerde in de laatste minuut de hattrick, waardoor hij met Stephan Veen een trotse vader en oud-international Suzan van der Wielen een trotse moeder langs de kant had.

Cartouche JC1 – Schaerweijde JC1 1-7 ()
4′ Jaap Solleveld (0-1)
7′ Lucas Veen (0-2)
8′ Bas van den Berg (1-2)
25′ Lucas Veen (1-3)
29′ Daan Troost (1-4)
32′ Daan Troost (1-5)
38′ Casper Berkman(1-6)
39′ Lucas Veen (1-7)