Underdog Kampong MC1 verrast met kampioenschap

Bij de eerste wedstrijd van het NK Zaal was er meteen een verrassing. Kampong MC1 was de grote underdog, maar de Utrechtse dames wisten de grote favoriet hdm MC1 te kloppen (1-3). Het kleine aantal kansen deed niet onder aan de spanning in de finale.

De toon was meteen gezet toen de eerste bal in het publiek vloog en vanaf het begin waren de ploegen direct aan elkaar gewaagd. Beide supportersgroepen waren dan ook prominent aanwezig: vanuit de Haagse kant waren diverse gigantische spandoeken meegenomen, terwijl vanuit Utrecht allemaal klappers werden meegenomen. Zij kregen een spannend duel voorgeschoteld.

Snelle counter

Hdm, dat als groepswinnaar de finale in ging, had vanaf het begin de overhand, terwijl Kampong loerde op een snelle counter. Uiteindelijk zorgde die instelling ook voor het eerste doelpunt. Binnen een aantal seconden lag de bal aan de overkant in het doel via Kampong-aanvaller Pien Frederikse. Aan de Haagse ploeg om met een antwoord te komen, maar de dames van Kampong verdubbelden zelfs de voorsprong.

Bo van Kempen, één van de uitblinkers bij de Utrechters, kapitaliseerde vijf minuten voor rust een strafcorner. Het leek in eerste instantie tegen de verhouding in, omdat hdm grotendeels aan de bal was. De dames van Kampong wisten desondanks goed druk te zetten, waardoor de ploeg uit Den Haag moeilijk tot kansen kwam.

Regen aan strafcorners

Na de rust begon het direct te stormen. Binnen vijftien seconden kon hdm de aansluitingstreffer maken: Merle Kal raakte de paal. Daarna moest keepster Babette Backers meerdere malen optreden, maar gaandeweg begon de wedstrijd weer gelijk op te gaan. Het vroege drukzetten van de ploeg wierp zijn vruchten af.

Wat volgde was een stroom aan strafcorners voor zowel hdm als Kampong. Verrassend was het ook niet dat Belén van den Broek dan ook via een strafcorner de spanning terugbracht in de wedstrijd met een schot in de bovenhoek. Daarna was het alles of niets voor de ploeg.

Slotoffensief

Coach Robert-Jan de Vos voelde zich daarna genoodzaakt om te spelen met een vliegende keep, waarna het publiek zich steeds meer begon te mengen in het spel. Het pakte uiteindelijk tegenvallend uit toen Tess Zweers met een wippertje voor de 1-3 zorgt. Uit nog een counter kreeg ze als kers op de taart een strafbal. Van Kempen miste het presentje van hdm, maar dat mocht de pret niet drukken.

hdm MC1 – Kampong MC1 1-3 (0-2)
’11 Pien Frederikse 0-1
’16 Bo van Kempen 0-2
’28 Lotte Beetsma 1-2
’38 Tess Zweers 1-3


Wat vind jij? Praat mee...