Majestueus afscheid hockeyfenomeen Kim Lammers

Met de speelsters van Laren Dames 1 en veel (oud-)internationals en voormalig ploeggenoten speelde Kim Lammers zaterdag haar afscheidswedstrijd. Het werd een majestueus afscheid passend bij de status van een hockeyfenomeen. Zo werd Lammers, voorafgaand aan het duel, door de burgemeester van Laren onderscheiden met een erepenning en haar club Laren benoemde haar tot erelid.

Imposante carrière

In de 17 jaar dat Lammers in de Hoofdklasse speelde wist ze maar liefst 319 keer te scoren. Voor Oranje speelde de spits pur sang 200 duels en daarin maakte ze 124 doelpunten. In haar prijzenkast pronken 4 Champions Trophy’s, 2 Europa Cups, 4 Europese titels, 2 wereldtitels en 1 prachtige Olympische titel!

Lovende woorden

Recordinternational en jarenlang ploeggenoot van Lammers, Minke Smabers: ‘Als je zó lang zó belangrijk bent geweest bij je club en voor je team dan verdien je zo’n mooi afscheid.’ Ook oud-international Fatima Moreira de Melo was bij het afscheidsduel aanwezig en roemt haar voormalig teammaatje bij Oranje: ‘Van Kim kon je altijd op aan. Zelfs vandaag weer. Ze rende op de trainingen ook altijd met de shuttles voorop. Ze is echt een beest, maar ook een echte teamspeler die altijd veel goals maakte. Ze is een goede hockeyster, maar vooral ook een mooi mens.’

Bekijk ook

Kim na afloop van haar afscheidswedstrijd: ‘Die lach blijft de hele dag!’