Caldas: ‘We leven ontspannen toe naar Argentinië’

Het grote wachten is bijna afgelopen voor de Oranje Heren. Morgen wacht hen het openingsduel van het olympisch hockeytoernooi, tegen de Argentijnen.  Zijn de mannen van bondscoach Max Caldas er klaar voor? ‘Dat weet je nooit.  Dat is de vraag die elke ploeg zichzelf stelt voorafgaand aan iedere wedstrijd. Heb ik vertrouwen in hoe en waar we nu staan? Absoluut!’, aldus Caldas.

Openingsceremonie

Caldas laat weten dat de reserves Constantijn Jonker en Pirmin Blaak namens de selectie vanavond aanwezig zullen zijn tijdens de openingsceremonie. ‘We vonden het belangrijk dat Constantijn en Pirmin de kans zouden hebben om mee te lopen in de openingsceremonie. Het is een heel mooi moment voor een sporter. Gelukkig is iedereen fit en pijnvrij, waardoor we het kunnen permitteren om hen te laten meelopen. We gaan vanavond met de selectie dus naar ze kijken op de televisie.’

Argentinië

‘We spelen tegen een tegenstander die ook kan winnen. Ze hebben een hele goede corner en een zeer gevaarlijke spitsenlijn;  ze zijn heel creatief, heel snel en leven van andermans fouten. Het gaat zeker niet makkelijk worden en ik verwacht een taaie pot. Het is spannend, maar we leven er ontspannen naartoe. Morgen gaat het gebeuren’, besluit de bondscoach.

Lees meer