Kleedkamerverhalen #2: Rotterdam Heren 1

Er worden tactieken besproken, overwinningen gevierd en nederlagen verwerkt. Er wordt gejankt, gejuicht, gescholden, gedanst, gebaald, gemasseerd, opgeladen en hersteld. De kleedkamer is dé omgeving waar je je emoties vrijuit kunt laat gaan. In ‘Kleedkamerverhalen’ stappen we met een Hoofdklasse-aanvoerder of aanvoerster zijn of haar kleedkamer binnen.

In deze aflevering laat 181-voudig international en aanvoerder van Rotterdam, Jeroen Hertzberger, de kleedkamer zien van de club waar hij al 12 jaar speelt. Een plek waar hij zich thuis voelt. ‘Iedereen die hier binnenkomt, voelt zich wel op zijn gemak. Dat komt door je eigen spullen, de eigen massagetafel, je weet hoe alles werkt en je herkent de geuren en kleuren.’ Hertzberger vertelt verder onder meer over zijn mooiste herinneringen, de douches, het bijzondere ‘haakjes-systeem’, de gedragsregels, het belang van muziek, de gang naar het veld en de emoties die achter de kleedkamerdeur soms hoog kunnen oplopen.

‘Het zal geen geheim zijn dat je soms in de rust van een wedstrijd, als het slecht loopt, jezelf hier zeker als aanvoerder wilt laten horen. Het is weleens voorgekomen dat ik hier een bidon tegen de muur heb gegooid of een stick ergens tegenaan heb geramd. Puur omdat ik vond dat er iets moest gebeuren. Dat geldt wel voor meerdere spelers.’

Bekijk ook

Kleedkamerverhalen #1: MOP Dames 1 met Sabine van den Assem