Vrienden Caldas en Cox voor het eerst tegenover elkaar

Jarenlang deelden ze dezelfde dug-out. Max Caldas als de bondscoach en Cox als zijn assistent. De tandem Caldas-Cox boekte vele successen, met als hoogtepunten de olympische en wereldtitel bij de Oranje Dames en het Europees kampioenschap bij de mannen. Daarnaast leverde de innige samenwerking ook een vriendschap voor het leven op. Een vriendschap die donderdagavond in Valencia na afloop van het duel Nederland – Ierland terug te zien was in een dikke knuffel.

Omdat de 40-jarige Alexander Cox per 1 augustus aantrad als bondscoach van de Ierse mannen, stond het tweetal donderdag voor het eerst op een hockeyveld tegenover elkaar. Als bondscoaches. Caldas versloeg zijn ‘leerling’ met een oppermachtig Oranje met liefst 7-1. We volgden Caldas en Cox op de voet en na afloop lieten beide coaches voor onze camera hun licht schijnen op de wedstrijd, op het vierlandentoernooi en de voorbereiding richting het WK, maar bovenal ook op elkaar.

Hoe vonden ze het om voor het eerst tegenover elkaar te staan, hoe verloopt het contact en hoe zouden ze elkaar als coach omschrijven? Je ziet in bovenstaande video!