Clubhuis Make-Over: Zoetermeer

Hockeyclub Zoetermeer is de afgelopen jaren sterk gegroeid en is toe aan een nieuw clubhuis. Nu is het zover! De stenen seventies bungalow heeft plaatsgemaakt voor een heuse villa. Op een beetje inrichten na is het af en op 10 augustus is het klaar voor gebruik. Zaterdag 29 augustus is de officiële, feestelijke opening, met het leggen van de laatste steen door de sportwethouder van Zoetermeer.

Vechten om een plek bij de haard

Het clubhuis heeft een bijzondere indeling: vanaf de entree kun je een halve verdieping naar beneden of naar boven. Beneden zijn onder meer de kleedkamers, boven haal je je drankjes bij de zelf ontworpen bar. Een klein stukje seventies is behouden in de vorm van de zitkuil naast de (gas)haard. De dames veteranen van Zoetermeer strijden nu al hevig om een plekje op de leren bank in dit behaaglijke stukje clubhuis.

Uitzicht op de wedstrijden

Zoals op de foto is te zien, kun je goed van buiten naar binnen kijken. En andersom. Dat is mooi, want dan heb je vanuit je luie stoel zicht op het eerste en derde veld. Het terras rond de villa heeft drie niveaus met als hotspot een overdekte veranda. Ook hiervandaan kun je mooi de wedstrijden op het hoofdveld bekijken.

Feestjes en Thé Dansants

En niet onbelangrijk… in het clubhuis kan een goeie disco gehouden worden. Schuif de banken tegen elkaar en het podium voor DJ of band is klaar. Kom maar op met die feestjes en Thé Dansants.


Wat vind jij? Praat mee...