Top 5 ergernissen bij hockeyclubs

We hebben ze allemaal: ergernissen bij hockeyverenigingen. Aan de tekortkomingen van je eigen clubje ben je inmiddels wel gewend, maar waarom hebben ze bij de tegenstander de sproeiers nou weer precies zo afgesteld dat ze de dug-out, waar jij dacht droog te staan, inspuiten? En die koffie smaakt bij de opponent ook lang niet zo goed als thuis. Een top-5 ergernissen in willekeurige volgorde. 

1. Vieze koffie

Op de vroege zaterdag- of zondagmorgen is een bakkie troost vaak het beste recept om wat aan scherpte te winnen voor de wedstrijd. Helaas loopt de bestelde koffie op hockeyclubs vaak uit op teleurstelling. Te slap, te koud of gewoon smakeloos. Niet zo gek natuurlijk, want voor het vriendschappelijke prijsje van gemiddeld een euro kan je natuurlijk ook niet al te veel verwachten van die oploskoffie-automaten. Bij je eigen vereniging ben je inmiddels wel gewend aan het bakkie slootwater, maar zo’n 1e slok vreemde koffie bezorgt je toch even een rilling.

RickMathijssenWV

(c) KNHB/Willem Vernes

2. Verkeerd afgestelde sproeiers

Tijdens het warmlopen beginnen de sproeiers met hun ronde langs het veld. Je team en jij zoeken dekking in de nabijgelegen dug-out. Helaas blijkt dit geen goede schuilplaats, de sproeiers staan zo ingesteld, dat met de wind die er waait, al het water zo het huisje in wordt gespoten. Alsnog zeiknat.

Of een variant hiervan: de te goed gecamoufleerde sproeiers. Als je ze ziet loop je er even met een boogje omheen, maar je hebt ook van die sproeiers die ineens heel listig uit de grond omhoog komen zetten en je genadeloos hard natsproeien als je niet uitkijkt. Hilarisch voor je teamgenoten, iets minder leuk voor jou zelf.

ROTTERDAM - Maartje Paumen baalt tijdens de hockeywedstrijd tussen de vrouwen van Nederland en Japan (1-1). Van 13-23 juni worden in Rotterdam de Rabobank Hockey World League 2013 gehouden. ANP KOEN SUYK

(c) KNHB/Koen Suyk

3. Slechte velden

Er kan een hoop misgaan bij hockeyvelden. Ze kunnen te droog zijn, waarschijnlijk door die verkeerd afgesteld sproeier in punt 2, of juist te nat na een flinke regenbui. Maar wat te denken van te veel zand? Als een veld net ingestrooid is kan je het soms verwarren met een strand, waar het weliswaar heerlijk zandkastelen bouwen is, maar waar die hockeybal voor geen meter rolt. En dat zand nestelt zich vervolgens ook nog in al je spullen en vind je daarna overal in huis terug..

Ook de niet vlakke mat, oftewel het hobbelveld, kan voor irritaties zorgen. Dat kan ook met inzetstukken te maken hebben. We snappen het: sommige delen zoals de stip en de kopcirkel slijten sneller dan andere, maar zo’n inzetstuk kunstgras geeft vaak verrassende effecten mee aan de bal. Net als bij de koffie geldt voor de gemankeerde velden: op je eigen club ben je er inmiddels wel aan gewend, maar bij de tegenstander kan het flink irriteren.

Rotterdam - Rotterdam - Amsterdam Heren, Hoofdklasse Hockey Heren, Seizoen 2016-2017, 02-10-2016, Rotterdam - Amsterdam 2-3, Jeroen Hertzberger (R'dam) (c) baalt van nederlaag.

(c) KNHB/Willem Vernes

4. Smerige kleedkamers

Overal zand, lege koffiebekertjes, gebruikte stukken tape, een verdwaalde bidon.. Bah! Kleedkamers kunnen soms, vooral aan het einde van een drukke competitiedag, behoorlijk smerig zijn. Gelukkig is er dan de optie om het zweet van je af te spoelen onder de douche. Mits je natuurlijk geen last hebt van kleedkamer-ergernis nummer 1: koude douches… brrr

Den Haag - HDM - Bloemendaal, Hoofdklasse Hockey Dames, Seizoen 2014-2015, 14-09-2014, HDM-Bloemendaal 2-3, Katie Froeling baalt na nederlaag.

(c) KNHB/Willem Vernes

5. Mogen we nog ergens parkeren?

Clubs kunnen er vaak natuurlijk weinig aan doen, maar het gebeurt nogal eens dat je, op een drukke zaterdag of zondag, ergens op 3 kilometer afstand van de velden in een woonwijk belandt om te parkeren. Als je al een beetje aan de late kant bent is dat helemaal vervelend. En dan nog maar hopen dat je geen boete hebt wanneer je na je wedstrijd je auto terug probeert te vinden.

Waar erger jij je aan? Laat het ons weten in de comments!

LAREN - Hoofdklasse Laren-Pinoke heren Roderick Musters baalt. FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

(c) KNHB/Frank Uijlenbroek


8 Reacties

  1. johnzandbergen

    Uitsluitend kunnen pinnen of een clubkaart hebben, iedere keer een verrassing.

  2. esmeedijk

    Slechte scheidsrechters 🙁

    1. leonardus

      Ben blij dat wij die ergernissen niet hebben!

    2. hannieuw

      Inderdaad ergernis nummer 1

    3. jhrietman

      Jonge, onervaren scheidsrechters die door hun club het veld op worden gestuurd zonder enige begeleiding.

    4. johnzandbergen

      Heel veel clubs hebben een groot te kort aan scheidsrechters, clubs leiden hier ook de A en B jeugd op om te fluiten. Als het kan met begeleiding voor deze scheidsrechters vanuit de club. Deze jongens en meisjes proberen ook consequent te fluiten en zullen ook fouten maken, grootste probleem zijn vaak de intimiderende coaches, ouders en andere toeschouwers, die zich met het spel bemoeien, deze jongens en meisjes voelen zich hier heel onzeker over en het plezier voor het fluiten verliezen, afhaken of moeten vanuit de club. Als ouders worden uitgenodigd om ook een kaart te halen om ook een keertje een wedstrijd te fluiten geven ze niet thuis onder het mom, - geen tijd - kennen niet alle regels - fysieke beperking - er zijn nog zoveel andere redenen

  3. isar

    Twente supporters die het barpersoneel slaan...

  4. horst13

    Ouders/leden die denken dat alles vanzelf draait op een club. Maw geen vrijwilligers meer te krijgen.


Wat vind jij? Praat mee...