Masters, Grand Masters en ParaHockeyers ook naar Londen

Vrijdag 21 augustus beginnen in Londen de Europese Kampioenschappen Hockey. Dit toernooi staat volop in de schijnwerpers. Maar naast het EK staan er meerder mooie evenementen op de agenda in Londen. Ook daar is Nederland hockeyland goed vertegenwoordigd.

(Grand) Masters

Nederland vaardigt teams af in de categorieën 40+/45+/50+ en 55+ bij zowel de dames als de heren. Zij spelen de EuroHockey Masters  (Men/Women). De 60+ teams komen uit in de EuroHockey Grand Masters. Bekijk hier het volledige speelschema.

Heren40+

Heren 40+ is de huidige nummer 2 van de wereld en doet dit toernooi een serieuze gooi naar de Europese titel. In de voorbereiding is keihard gewerkt en een reeks van Eerste Klassers verslagen. Ze zijn helemaal klaar voor de eerste wedstrijd op zaterdag 22 augustus tegen Ierland. H40+ is te volgen op hun Facebook pagina.

Dames 40+

De 40+ dames bereiden zich fanatiek voor op hun Masters. Zo oefenden zij gisteren nog in – typisch Brits ‘cats &dogs-weer’ tegen Kampong. En eerder streden ze al tegen de Masters uit een leeftijdscategorie hoger: ‘Jong Oranje tegen Oranje’ zoals ze het zelf noemen op hun Facebookpagina.

Dames 45+

Ook deze dames hebben een missie: goud binnenslepen. Een herkenbaar Nederlandse ambitie. Om dit te bereiken zijn de Dutch Hockey Masters (45+ Dames) al een tijdje in voorbereiding op hun EK. Zo speelden zij een wedstrijd tegen Deventer en treden ze morgen nog aan tegen de damesveteranen van Cartouche. Dan mag het gebeuren in Londen.

Heren 65+

Nederland Heren 65A is de regerend Europees en Wereldkampioen Hockey. Eind augustus gaat het ambitieuze team onder leiding van coach Eric Lucassen in Londen op voor titelprolongatie. Hebben ze de goede vorm al te pakken en zijn ze klaar voor een volgende hoofdprijs? Hockey.nl zocht de gedreven heren (foto) op tijdens hun voorbereidingen op hockeyclub Leusden.

Naast deze (Grand) Masters gaan ook de Heren 45+, 50+ en 55+ namens Nederland naar Londen. Ook de Dames 50+ en 55+ zijn goed vertegenwoordigd. De prestaties van alle Nederlandse Masters zijn vanaf zaterdag real time te volgen. Op deze website zijn ook de speelschema’s te vinden.

Euro ParaHockey Tournament

Namens Nederland nemen er twee gemengde G-hockeyelftallen deel aan het Euro ParaHockey Tournament. De spelers – met leeftijden tussen 10 en 40 jaar – liggen qua geboortejaar weliswaar ver uit elkaar, op het veld spat de eensgezindheid ervan af. Dat zal in Londen niet anders zijn.

Het eerste en tweede team van Nederland treden onder meer aan tegen gastland Engeland, dat ‘Hockey for all’ sinds jaar en dag hoog in het vaandel heeft staan. Een goede graadmeter dus voor onze teams, die in tegenstelling tot de Nederlandse competitie niet in 6- of 8-tallen aantreden, maar dit toernooi met 11 man (m/v) sterk het veld betreden.

Lees hier meer informatie over het Euro ParaHockey Tournament.


Wat vind jij? Praat mee...