Top 5 mooiste hockeystadions

5. Perth Hockey Stadium

Biedt plaats aan zesduizend fans en is het kloppende hockeyhart van West-Australië. In 2002 werden hier de wereldkampioenschappen voor dames gehouden. Nederland won toen zilver.

4. National Hockey Stadium Bukit Jalil

Wordt het Wembley van het hockey genoemd. Dit Maleisisch nationaal hockeystadion in Kuala Lumpur kan 14 duizend bezoekers herbergen. In 2002 was dit stadion decor voor het Wereldkampioenschap voor de heren. Oranje pakte het brons.

3. Kyocera Hockey Stadion

Tijdens het WK 2014 werd het voetbalstadion van ADO Den Haag omgetoverd tot hockeytempel. Op dit filmpje zie je hoe dat gebeurde. Het resultaat van de Oranje Dames en – Heren is bekend: goud en zilver.

2. Wagener Stadion

Het Wagener Stadion, vernoemd naar toenmalig voorzitter Joop Wagener sr van Amsterdam H&BC, is misschien wel het bekendste en meest traditierijke stadion ter wereld. Het ‘Wagener’ dateert uit 1939 en was het toneel voor vele internationale toernooien en wedstrijden. En dat zal in de toekomst ook zo blijven: in 2017 vinden na een grondige renovatie van het stadion de Europese Kampioenschappen plaats op deze legendarisch plek in het Amsterdamse Bos.

1. National Hockey Stadium Lahore

Het nationaal hockeystadion van Pakistan, door sommigen het ‘Gadaffi Hockey Stadium’ genoemd, heeft maar liefst 45 duizend zitplaatsen. In het stadion in Lahore vond de allereerste editie van de Champions Trophy plaats. Dat was in 1978, uiteraard nog op natuurgras. Op 23 februari 1990 werden de Nederlandse mannen (foto: Marc Delissen en Jacques Brinkman) hier wereldkampioen door in de finale thuisland Pakistan met 3-1 te verslaan.


Wat vind jij? Praat mee...