Top 6 t/m 10 ergernissen bij hockeyverenigingen

We hebben ze allemaal: ergernissen bij hockeyverenigingen. Van vieze koffie tot verkeerd afgestelde sproeiers en van gebrek aan parkeerplaatsen tot slechte velden. Woensdag presenteerden we je al de top-5 ergernissen en omdat daar door jullie massaal op werd gereageerd, vullen wij deze nu aan met jullie top 6 t/m top-10. 

6. De zijlijnschreeuwers

Ze zullen zichzelf uiteraard nooit herkennen, maar iedereen die regelmatig op een hockeyveld komt, pikt ze er zo uit: de zijlijnschreeuwers. De zijlijnschreeuwer vindt het doodnormaal om aan de rand van het veld zijn of haar ongezouten mening te geven. Veelal gericht op de scheidsrechter of de spelers van de tegenpartij. En het liefst schallen ze over het hele hockeyveld met het volume van een kettingzaag op volle toeren. Je zal er naast staan of, erger nog, het zal je vader of moeder maar zijn…

7. ‘Nee, u kunt niet met cash betalen’

Je wilt net, na eerst een half uur in de rij gestaan te hebben, je koffie, je frisdrank, je biertje en je kikkertjes afrekenen met cashgeld uit je broek- of jaszak. Krijg je te horen dat er op deze club niet meer met cash betaald kan worden. Het blijft, ondanks dat er goede redenen voor te bedenken zijn, wennen en vervelend als je net dan je pin- of clubpas niet bij je hebt. Eh, buurman…?

8. Te lage/geen dug-outs

Ook ergerlijk, met name voor de slaperige hockeyer wiens automatische piloot aan staat en die nog niet helemaal bij de les is: de eerste ontmoeting met de te lage dug-out. Een pijnlijke kennismaking die vaak gepaard gaat met een knal, een au, gevolgd door een paar krachttermen. Eén voordeel: je bent wel wakker!

9. Onsportieve tegenstanders

Natuurlijk, we willen allemaal winnen, maar we hockeyen toch vooral omdat we het leuk vinden. Een gezamenlijke passie voor de sport. Plezier maken met je teamgenoten en tegenstanders is het mooiste wat er is. Op welk niveau dan ook. Het hoogtepunt van de week is dan ook voor velen: matchday! Behalve als je directe tegenstander in de wedstrijd een ongelooflijke chagrijn is die van fair play nog nooit heeft gehoord en denkt dat elke wedstrijd een WK-finale is. Heel vermoeiend en hoogst ergerlijk.

10. Gebrek aan vrijwilligers

Wanneer je naar een hockeyclub gaat, verwacht je eigenlijk dat alles daar op rolletjes loopt. Omdat veel verenigingen moeten steunen op de inzet van vrijwilligers, lukt dat alleen niet altijd. En dat ligt zeker níet aan de enthousiaste vrijwilligers die wél de handen uit de mouwen steken voor hun club, maar juist aan het gebrek aan vrijwilligers.  Dus, heb je wat te zeuren of erger je je dood aan bepaalde zaken? Pak zelf de handschoen op, word vrijwilliger en help je club! Scheelt weer een ergernis.

Waar erger jij je aan? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook

Top 5 ergernissen bij hockeyverenigingen 


3 Reacties

  1. TobiasdeGans

    Ondoorzichtig selectieproces. Selectie op basis van één training. Selectie op basis van beoordeling coach met eigen kind in team. Niet uitvoeren van selectiebeleid door bijvoorbeeld niet of vijf minuten te gaan kijken bij breedteteam terwijl volgens het beleid spelers worden beoordeeld op basis van meerdere wedstrijden.

  2. vos21

    Die zijlijnschreeuwers zijn het ergste. Die mag van plek 6 op plek 1 gezet worden. Ouders moeten juichen!!

  3. ThomasvanderMeer

    Twente supporters die het barpersoneel slaan...


Wat vind jij? Praat mee...