Tophockey kort: McFerran met Ierse dames stap dichter bij WK-ticket

In Tophockey kort nieuws en andere belangrijke zaken omtrent het tophockey in Nederland én over de grenzen. In deze blog lees je de laatste updates. Met vandaag nieuws over de kwalificatietoernooien voor een WK-ticket en het aangekondigde hockeypensioen van Nieuw-Zeeland-icoon Stacey Michelsen.


23 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Bizar dat het dragen van een regenboogkleurenband mogelijk een politiek statement is voor de IOC en dat het daar geen helderheid over verschaft. De IOC maakt overigens zelf genoeg politieke statements met betrekking tot COVID en het ten alle kosten door laten gaan van de Spelen. En tegelijkertijd worden hoofdsponsoren Coca Cola en McDonalds door de IOC in het zonnetje gezet.

  1. Eelco Houwink

   Nou lijkt me dat laatste meer commercie maar ik snap wat je bedoelt. Intussen staat het elke sporter vrij om een berichtje naar het IOC te sturen waarin hij of zij opmerkt gevrijwaard te blijven van consequenties van het dragen van een regenboogband, bij gebrek aan een statement of enige regelgeving, na een redelijke termijn na navraag te dien dus ik snap het probleem niet zo zeer.

  2. stekel

   Wel benieuwd of en wat dan de reactie van Nederland zal zijn.. halfslachtig en diplomatiek of gewoon eens duidelijke keuze ?..

 2. philchapel

  Coen van Bunge maakte dit duel nog onnodig spannend door vaak en onterecht de aandacht naar zich toe te willen eisen. De Nieuw-Zeelandse ref daarentegen floot uitstekend, efficiënt en zonder zichzelf in de kijker te willen fluiten.

 3. RobV

  @philchapel Coen is een absolute topper. Het zou mooi zijn als hij de finale mag fluiten. België vs Australië bijvoorbeeld, het zou zomaar kunnen.

  1. philchapel

   Mijns inziens heeft hij in de recente Bel-Ger teveel fouten gemaakt en was hij deels de controle kwijt, wat hij dan wenste te compenseren met een (vannacht) misplaatst assertieve houding. Zijn collega liet z’n Ego veel minder praten en floot stukken correcter. Met van Bunge in de finale kun je er donder op zeggen dat de tegenstander wint. Dus wij gaan voor een finale zonder van Bunge. En.....de weg ernaar toe is nog lang en bezaaid met hindernissen!

 4. RobV

  @philchapel. Ik ben bang dat je er niet zoveel over te zeggen hebt. In de hockeywereld is het ‘not done’ om een scheidsrechter zomaar even van partijdigheid te beschuldigen. Zo werkt het niet. Tenzij Nederland zelf in de finale staat, is het gewoon mogelijk dat Van Bunge fluit. Maar hij kan natuurlijk ook videoref zijn, dat kan hij ook goed. Ik ben benieuwd.

  1. philchapel

   @RobV: Ik kijk toevallig terug naar deze oude commentaren en wens pro forma de cirkel rond te maken: Coen van Bunge floot dus uiteindelijk-verdiend- de Finale en hij deed het uitstékend!

 5. RobV

  @philchapel Ja, iets soortgelijks had je ook elders gezegd en dank daarvoor. Wel apart dat hockey.nl zo nu en dan oude artikelen weer aanvult en vernieuwt zodat je dan weer commentaren ziet van een tijdje terug die inmiddels minder actueel zijn. Niet de eerste keer dat dit gebeurt.

  1. philchapel

   👍🏻

 6. valley-in-the-alps

  FIH Ranglijst NL en punten … 2008 GER-AUS-ESP-NL-2158 … 2012 GER-AUS-NL 2308-ENG … 2016 AUS-ARG-NL-GER-BEL … JUNI 2021 AUS-BEL-NL 2355- IIND-GER … NL zakt naar 4e plaats 2116 en subtop.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Eerste keer in de geschiedenis dat NL op de 4e plaats staat. De erfenis van Caldas, zeven verloren jaren en de laagste ranking ooit.

 7. lynnBosman

  Austin Smith (Zuid Afrika) en Susanna Towsend hebben hun afscheid aangekondigd van internationaal hockey.

 8. RobV

  Bizar dat Australië en Nieuw-Zeeland niet meedoen aan de Pro League. Dit isolationisme gaat ze zeker niet helpen, de hockeyroos in ieder geval niet. En de heren en dames van Nieuw-Zeeland ook niet.

  1. stekel

   Krachtige taal Robv… en wat denk je dat er gebeurt dan ?

 9. aussiepie

  Als Hollander in aUSTRALIA moet ik de beslissing van de Bond hier in twijfel trekken omdat er wel degelijk Staten zijn waar open en vrij gehockeyed wordt en men zeker buitenlandse clubs en teams ontvangen kan.Het voorbeeld is de ontwikkeling in Soccer internationaal en ook tot zekere hoogte de Aussie Rules sport (plus Rugby en cricket)waar zeker 60000 man op de tribunes zitten.Waar Hockeyroos en Kookebakkers gevestigd zijn is het seizoen (competities)net afgelopen met alle finales included.Via de Bubble strategie kan men wel degelijk tot oplossingen komen.

 10. kasparstevens

  Interessant om in India Corruptie, Discriminatie, Fraude ... en Verontwaardiging hand-in-hand te zien gaan.


Wat vind jij? Praat mee...