De mooiste anekdotes over jubilaris Margot van Geffen

Middenvelder Margot van Geffen speelde in de finale van de Hockey World League in Auckland haar 150ste interland. Daarmee staat de speelster van Den Bosch op de 21ste plek op de ranglijst van meeste interlands voor Oranje aller tijden. Tijdens de HWL kwamen we er niet aan toe om uitgebreid bij deze mijlpaal stil te staan, maar de prestatie verdient uiteraard veel lof. Daarom vertellen vriendin en ploeggenoot Ireen van den Assem, huisgenoot en tegenstander Maartje van der Vis, bondscoach Alyson Annan en Den Bosch-coach Raoul Ehren nu in Anekdotes wat Van Geffen zo’n bijzondere speelster maakt.

Ireen van den Assem

Margot en ik spelen ruim vijftien jaar onafgebroken in hetzelfde clubteam. Ik weet nog goed dat wij als twaalfjarige brugwuppen bij elkaar in de sportklas van het Koning Willem II College kwamen. Vanaf datzelfde schooljaar speelden die Rooie en ik EINDELIJK in één team: fanatiek als we waren vonden we het onzin dat er tot aan de C-jeugd gelijkwaardige teams werden samengesteld. Waarom werd er niet gewoon geselecteerd op kwaliteit?

Vanaf onze eerste ontmoeting waren we onafscheidelijk op en naast het veld. Samen hockeyen, samen in de schoolbanken, samen op vakantie met pa & ma Van Geffen (én onze hockeysticks uiteraard).

Op ons zestiende promoveerden we naar de Hoofdklasse met TMHC Forward. Wij beseften toen nauwelijks hoe bijzonder het was dat wij als jonkies in de verdediging een basisplaats hadden. We ontdekten bovendien dat er een derde helft bestond in het hockey. Ook bij de jaarlijkse playbackshow (Stikkie Tok) gingen we voor het hoogste podium.

Samen in de Nederlandse jeugdselecties. Samen naar Rotterdam, waar we gekscherend Til en Burg werden genoemd. Vervolgens samen naar ons cluppie Den Bosch. Onafhankelijk van elkaar maakten wij onze keuzes. Margot nam daar altijd iets minder tijd voor dan ik: gewoon gaan met die banaan. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat wij dezelfde route hebben afgelegd: Greet wil je ALTIJD in je team.

Een echte pitbull die op het scherp van de snede speelt. Een winnaar die er altijd staat als de prijzen worden verdeeld. Een allemansvriend die met jong en oud overweg kan en zich moeiteloos wegcijfert voor het team. Iemand die mij heeft geleerd dat er een hoop mogelijk is met een gezonde, nuchtere mindset: hard werken, nooit opgeven en uitgaan van je eigen kracht. Kwaliteiten waarmee zij – zonder enige twijfel – de volgende mijlpaal tegemoet gaat.

Ik ben trots op je maat, stay Great!

Van Geffen viert samen met Ireen van den Assem en Marloes Keetels de zege op het EK 2017 (c) WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Maartje van der Vis

Margot (Goldie) en ik kennen elkaar uit het mooie Brabant. We zaten samen in de selectie Zuid-Nederland en daarna deden we dezelfde studie; Sport en Bewegen. Hier was ik haar buddy, omdat ze redelijk veel afwezig was tijdens lessen vanwege hockey, mocht ik altijd alle informatie doorgeven die Margot had gemist. Dus, ze hoefde nooit wat te doen.

Margot is een echte doorzetter en geeft nooit op, tijdens deze opleiding hadden we in het derde jaar een vierdaags commandokamp. Wat ongeveer alle meisjes vreselijk vonden, Margot en ik zaten op de terugweg lachend in de bus en wilde het jaar erna wel wéér mee.

Sinds ik Margot ken speelt ze in een vertegenwoordigend team. Margot is altijd een heel nuchter persoon geweest en bekijkt alles stap voor stap. Ze sprak nooit uit toen ze nog in Jong Oranje zat ‘ik ga het Nederlands team halen’. Maar wij wisten wel beter. Die bescheidenheid siert Margot enorm.

Ik ben supertrots op Margot wat voor unieke loopbaan ze al heeft doorlopen, nog nooit een toernooi gemist en gegroeid tot een echte leider. En er volgen er nog vele meer, waar ik als trouwe supporter natuurlijk allemaal bij probeer te zijn!

Bondscoach Alyson Annan

Margot is een uitzonderlijk talent wat betreft hockeyen met je hart. Ze speelt met passie en bezieling. Dat spreekt mij aan, dat blijkt wel. In mijn periode als bondscoach heb ik Margot het vaakst opgesteld. Gewoon door te zijn wie zij is, haalt zij dat vuur en het beste in anderen naar boven. Niet alleen in haar sport, ook in haar sociale leven. Ze geeft altijd alles. Je krijgt nooit een halve Margot.

Margot staat niet vooraan of wordt als eerste gevraagd voor interviews of shoots, maar zij is de backbone van onze ploeg. Niet omdat ze altijd de beste is, maar omdat ze altijd honderd procent geeft. Daarnaast is ze een prachtig mens en geweldig om in je team te hebben.

Van Geffen en Annan maken plezier (c) Koen Suyk

Raoul Ehren

Margot is een winnaar. En winnaars zien we graag bij Den Bosch hockeyen. In de zomer voor mijn eerste jaar als hoofdcoach zochten we nog een verdediger. We waren toen nog van mening dat meiden uit eigen beweging naar Den Bosch moesten komen, maar Margot hebben we gevraagd. Die dacht geen seconde na en zei meteen dat ze kwam. Uiteindelijk heeft ze nauwelijks in de verdediging gestaan. Al vrij snel kwam ze op het middenveld terecht. Met haar loopvermogen, duelkracht en rendement ook niet zo gek.

Margot is onverzettelijk, goed in ballen afpakken, een tactisch slimme speelster en altijd fit. Ik kan me niet herinneren dat ik haar een wedstrijd heb moeten missen. Heel belangrijk dus voor ons in het veld, maar ook daarbuiten. Ze is een echte sfeermaker en gewoon een leuk mens.

Passie bij de Bossche speelsters Van den Assem, Paumen en Van Geffen (c) Willem Vernes

 

 

Margot van Geffen tijdens het EK-openingsduel in de stromende regen (c) Koen Suyk


1 Reactie

  1. Sjang Fijen

    Misschien lees je dit bericht in het vliegtuig op weg naar de USA, kun je daarna lekker verder slapen in een comfortabele ligstoel.(?) Wat leuk Margot al die loftuitingen van je vriendinnen en hockeymaatjes Ireen en Maartje,verder mooi en terecht lof en waardering van je coaches Raoul en Alisson. Als trouwe supporter van Den Bosch en Oranje wil ik me graag, helemaal achteraan, aansluiten in deze rij. Proficiat Margot, geniet van deze mijlpaal. We hopen nog lang van Billie te genieten, Zit er dik in want van sleet valt bij jou niets te bespeuren, vinden wij als kenners langs de lijn.. Goede reis, kom gezond weer , doe de groeten aan je hockey- maatjes en vergeet Janneke niet, ook zo'n Daraufgaenger. Houdoe en bedankt...............Sjang.


Wat vind jij? Praat mee...