Caldas maakt selectie bekend en neemt afscheid van Garcia

Bondscoach Max Caldas heeft de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee hij de voorbereiding op de Unibet EuroHockey Championships 2015 (EK) start. De trainingsgroep bestaat uit de selectie van de HWL 3 van afgelopen juni, aangevuld met Thierry Brinkman, Martijn Havenga, Pepijn Luijkx, Mirco Pruyser, Diede van Puffelen, Hidde Turkstra en Sam van der Ven. Daarnaast maakte Caldas bekend dat Taco van den Honert de taken van assistent-trainer Russell Garcia overneemt.

Het EK vindt plaats van 21 tot en met 30 augustus in Londen.

 Naam Club seizoen 2014-2015*
Seve van Ass H.C. Rotterdam
Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdamsche H.& B.C.
Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam
Thierry Brinkman S.V. Kampong
Jelle Galema M.H.C. Oranje-Zwart
Martijn Havenga S.V. Kampong
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Rogier Hofman H.C. Bloemendaal
Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart
Constantijn Jonker S.V. Kampong
Robbert Kemperman S.V. Kampong
Floris van der Linden H.G.C.
Pepijn Luijkx S.V. Kampong
Mirco Pruyser Amsterdamsche H.& B.C.
Diede van Puffelen H.C. Bloemendaal
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal
Hidde Turkstra H.C. Rotterdam
Sam van der Ven H.G.C.
Valentin Verga Amsterdamsche H.& B.C.
Bob de Voogd M.H.C. Oranje-Zwart
Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart
Sander de Wijn S.V. Kampong


Geblesseerd

Niek van der Schoot M.H.C. Oranje-Zwart

*Aangezien de transferperiode loopt van 1 juni 2015 tot 1 september 2015 worden de clubs vermeld van het seizoen 2014-2015.

Blessure Van der Schoot

Niek van der Schoot heeft een forse verrekking in de achterste kruisband van zijn linkerknie. Van der Schoot had al langer last van zijn linkerknie. Na een periode van rust waren de klachten niet weg.

Deze week constateerden zowel de medische staf van zijn club Oranje-Zwart als die van het Nederlands Elftal  met behulp van een MRI-scan dat Van der Schoot een forse verrekking heeft in zijn achterste kruisband. De verdediger van het Nederlands Elftal krijgt een aangepast individueel programma voor een periode van vier tot zes weken. Daardoor komt het EK hoogstwaarschijnlijk te vroeg voor Niek van der Schoot.

Van den Honert vervangt Garcia

Bondscoach Caldas vindt het belangrijk dat hij in de aanloopfase naar de Olympische Spelen kan werken met een assistent-trainer die fulltime beschikbaar is voor het Nederlands Elftal Heren. Zijn assistenten Russell Garcia en Alexander Cox waren afgelopen (en komend) seizoen naast hun rol bij het Nederlands Elftal ook clubcoaches bij Bloemendaal en Kampong.

Caldas: “Als er dubbele programma’s waren, bijvoorbeeld in de maand mei, konden Garcia en Cox er niet altijd zijn. Dat wist ik van tevoren, maar is niet ideaal. In aanloop naar de Olympische Spelen komend jaar kunnen we dat ons niet veroorloven.”

Caldas besloot daarom een verandering door te voeren in het begeleidingsteam en afscheid te nemen van assistent Russell Garcia. De functie van assistent-trainer wordt vanaf maandag 6 juli, wanneer het Nederlands Elftal Heren start met de voorbereiding op het EK, overgenomen door Taco van den Honert. Van den Honert is op dit moment niet gebonden aan een club waardoor hij fulltime inzetbaar is.

“Met zowel assistent-bondscoach Alexander Cox als assistent-trainer Russell Garcia heb ik goed en prettig samengewerkt. Dat maakte de beslissing heel moeilijk. Russell heeft, net als Alexander, een belangrijke bijdrage geleverd aan onze ontwikkeling tot nu toe. Maar in mijn eerdere periode bij het Nederlands Elftal Dames werkte ik al met Cox als assistent-bondscoach en Van den Honert als assistent-trainer. In die rolverdeling gaan we nu ook vanaf maandag bij het Nederlands Elftal Heren aan de slag.”


1 Reactie

  1. henkpeters

    En wat vond Russell Garcia ervan? En een paar spelers? Dat lees ik dan ook graag. Als hockey.nl zich gaat beperken tot uitgebreide headlines of het uitschrijven van het scoreverloop, verliest het zijn functie ben ik bang. En ik ben een lezer die nu nog meerdere keren per dag terugkomt. Zou ik jammer vinden. Vond het oude Hockey.nl rommelig. Het nieuwe te mager.


Wat vind jij? Praat mee...