Trainerscarrousel OVK: Willems volgt Materek op bij Groningen

Trainers komen en trainers gaan in de Overgangsklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2018/2019 houden we alle mutaties bij van het derde niveau van Nederland. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

19 juni

Wouter Willems nieuwe trainer-coach van Groningen Heren 1

Wouter Willems (35) is de nieuwe hoofdcoach van de mannen van Groningen. Hij volgt daarmee Marc Materek op, die komend seizoen actief zal zijn bij de dames van Laren. Willems komt over van Leeuwarden, waar hij Heren 1 coachte en een technische rol had bij de jeugd van die club. In het verleden was hij coach in Gent. Daarnaast heeft hij ook bij Eelde het herenteam gecoacht. Willems en hockeyclub Groningen hebben de intentie uitgesproken om zich lange termijn aan elkaar te binden.

5 juni

Maarten Jansen stopt na dit seizoen bij IJsseloever Heren 1

Na zes seizoenen neemt Maarten Jansen afscheid van de heren van IJsseloever. Onder leiding van Jansen promoveerde de ploeg van de Eerste Klasse naar de Overgangsklasse. Op dit moment speelt IJsseloever play-outs voor lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Handhaving zou een mooi afscheid zijn voor de hoofdcoach. Volgend seizoen neemt Jasper Coppes, de huidige assistent, het roer over van Jansen.

4 juni

Sven van der Most nieuwe trainer-coach van Were Di Heren 1
De heren van nieuwbakken promotieklasser Were Di heeft in Sven van der Most een nieuwe trainer-coach gevonden. De 43-jarige wordt komend seizoen bijgestaan door Miel van Berkel en Inge Poelmans. Van der Most coachte afgelopen seizoen MEP Heren 1 en bereikte met Oranje-Rood JA1 de play-offs. Daarvoor was hij onder meer in België werkzaam bij de dames van Royal Victory en de heren van KHC Leuven.

3 juni

Nieuwe coaches voor mannen- en vrouwenploeg van Oss

De dames van Oss hebben een kleine twee weken na het verkondigde afscheid van Leon Matthijssen een nieuwe hoofdcoach gevonden. Joep van der Coelen komt over van eersteklasser DES uit Kaatsheuvel. Van der Coelen had afgelopen seizoen ook Tilburg Meisjes A1 onder zijn hoede. Ook de mannenploeg heeft volgend seizoen in de vorm van Peter de Leuw een nieuwe trainer voor de groep. Een mooi afscheid lonkt voor Robbert Wuisman, die naar Helmond vertrekt. Oss maakt deze maand via de play-offs kans op promotie naar de Overgangsklasse.

22 mei

Dider Meijer nieuwe hoofdcoach bij Gooische Heren 1

Dider Meijer is vanaf het aankomende seizoen de nieuwe hoofdcoach van Gooische Heren 1. Hij volgt Robbert-Paul Aalbregt op. Aalbregt stapte vorige week per direct over naar de dames van Rotterdam. Dider Meijer zat zonder club sinds hij begin april per direct vertrok bij de dames van Almere. Arnout Luitse – de huidige assistent-trainer/coach – zal ook onder Meijer als assistent aanblijven.

21 mei

Leon Matthijssen weg bij de dames van Oss

De dames van Oss nemen na dit seizoen afscheid van Leon Matthijssen. Matthijssen stopt nadat hij één seizoen aan het roer heeft gestaan als hoofdcoach, daarvoor was hij assistent-coach van Martijn de Jong. Onder leiding van De Jong won Oss vorig seizoen de Silver Cup en promoveerde het naar de Overgangsklasse. Matthijssen geeft aan dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Oss is op dit moment de hekkensluiter in de Overgangsklasse. Het elftal is al zeker van degradatie naar de Eerste Klasse.

10 mei

Piotr Mazany stopt na dit seizoen bij Hilversum Heren 1

Na vier seizoenen neemt Piotr Mazany afscheid van de heren van Hilversum. Onder leiding van Mazany promoveerde de ploeg van de Tweede Klasse via de Eerste Klasse naar de Overgangsklasse. Op dit moment bezet Hilversum in de Overgangsklasse een negende plaats en is goed op weg naar handhaving op het derde niveau.

29 maart

Nijenhuis verlaat na een seizoen de dames van Union

Jouk Nijenhuis (38) stopt aan het einde van het seizoen bij de dames van Union. Hij is een seizoen hoofdcoach geweest, maar geeft de voorkeur aan zijn gezin en hoopt afscheid te nemen met een kampioenschap. De ploeg staat er goed voor. Als koploper in de Overgangsklasse A lonkt de Promotieklasse. Achtervolger HBS verzamelde tot dusver vier punten minder. De club gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger.

28 maart

Broekmans na dit seizoen weg bij mannen Were Di

Arend Jan Broekmans stopt na dit seizoen bij de mannen van Were Di. Hij besloot zijn contract niet te verlengen, omdat het bestuur andere inzichten heeft over de richting van de ploeg. De coach is sinds vorig seizoen actief als trainer van de Were Di. In zijn eerste seizoen greep hij net mis voor plaatsing in de Promotieklasse. Momenteel staat de ploeg tweede in de Overgangsklasse.

27 maart

Laurens Groeneveld al per direct hoofdcoach bij Breda

Assistent Laurens Groeneveld zou pas volgend seizoen de hoofdcoach worden van de heren van Breda, maar nadat zijn aanstelling bekend werd, heeft Mark Bouwman, de huidige hoofdcoach, per direct plaats gemaakt voor zijn opvolger. Groeneveld zit vanaf komend weekend al als eindverantwoordelijke op de bank bij de Brabantse overgangsklasser.

27 maart

Boersma en Beecheno bezig aan laatste seizoen bij Hudito

Hoofdcoach Arnoud Boersma en assistent Anita Beecheno vertrekken na dit seizoen bij de mannen van Hudito. De ploeg uit Delft is vorig seizoen in de eerste klasse als derde geëindigd en heeft daarmee de promotie naar de Overgangsklasse bereikt. Momenteel staat het met vier punten onderaan. De club heeft nog geen vervanger gevonden.

19 maart

Helmond-coach Sjef Hendrikx op zoek naar nieuwe uitdaging

Sjef Hendrikx, die sinds 2013 als hoofdtrainer is verbonden aan Helmond, vertrekt tij de Brabantse overgangsklasser. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hendrikx was eerst trainer van Dames 1 en sinds 2015 van Heren 1. Hendrikx werd in 2018 kampioen met Helmond en promoveerde naar de Overgangsklasse. In 2018 stond de oefenmeester met zijn team in de finale van de Silver Cup, die verloren werd van Naarden.

Sjef Hendrikx. Foto: Willem Vernes

11 maart

Stofmeel stopt na 7 seizoenen bij Zwolle

Roel Stofmeel is bezig aan zijn laatste seizoen als coach van het vrouwenteam van Zwolle. De trainer heeft er dan zeven seizoenen op zitten bij de ploeg uit de Overgangsklasse.

8 maart

Hoogsteden verlaat QZ, assistent Wagemakers neemt taken over

Eric Hoogsteden vertrekt na twee seizoenen bij de dames van QZ. De ploeg uit de Overgangsklasse heeft al een vervanger gevonden. Volgend seizoen gaat de ploeg verder met de huidige assistent, Roel Wagemakers. Hij neemt de taken van Hoogsteden over. Na rechtstreekse handhaving in het eerste seizoen ontwikkelt QZ zich, na jaren van degradatiezorgen, dit seizoen weer tot een stabiele overgangsklasser. Het team staat op de 6e plaats van de ranglijst. Een van de hoogtepunten was het bereiken van de kwartfinale van de Goldcup in 2018, na overwinningen op (toenmalige) Hoofdklassers Nijmegen en Oranje-Rood.

11 februari

André Morees keert komend seizoen terug bij dames Rood-Wit 

André Morees treedt volgend seizoen in dienst bij de dames van Rood-Wit. Morees is momenteel nog assistent van Teun de Nooijer bij de dames van Bloemendaal. Daar maakt hij het seizoen af. De nieuwe coach is voorheen al actief geweest als trainer van de jeugd en Heren 1. De coach volgt daarmee Jeroen Buné op.

Morees laat in een persbericht weten stappen te willen maken met de ploeg. ‘Rood-Wit is een club die altijd in mijn hart heeft gezeten. Ik vind dat Rood-Wit er aan toe is een stap te maken naar een hogere klasse en ik kan daar een positieve bijdrage aan leveren. Ik wil een eerste damesteam smeden met speelsters die het verschil op het veld en in de kleedkamer kunnen maken. Ik zal hierbij intensief optrekken met de commissie tophockey. We kijken daarbij naar de huidige sterke kern en talenten uit de eigen jeugd en omgeving.’

 


1 Reactie

  1. jappiekrekel

    Prima keuze van RW en ook van de nieuwe coach. Karakter en sfeer van een club zijn belangrijke elementen.


Wat vind jij? Praat mee...