Trainerscarrousel OVK: Dug-out bij Cartouche snel weer gevuld

Trainers komen en trainers gaan in de Overgangsklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2021/2022 houden we alle mutaties bij van ’s lands derde niveau. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

28 januari
Cartouche vindt snel oplossing voor leeggestroomde bank
In dezelfde week dat de oude technische staf de taken neerlegde, is de opvolging al gevonden. Cartouche meldt dat Don Tissen de nieuwe hoofdcoach is van het eerste vrouwenteam uit Leidschendam. Tissen was lange tijd assistent bij Klein Zwitserland onder succescoach Carlos Castaño. Arnoud Troe, oud-speler van HGC, wordt de rechterhand van Tissen. De ambities van Cartouche mogen er zijn. De ploeg staat momenteel vijfde in de Overgangsklasse, maar zet desondanks in op promotie.

Foto: Cartouche

25 januari
Complete staf per direct weg bij vrouwen Cartouche
Cartouche moet per direct op zoek naar een nieuwe staf voor hun eerste vrouwenteam. Hoofdcoach Jasper Kokx, zijn assistent en de teammanager hebben hun functie neergelegd. De club uit Leidschendam, die het vertrek van het trio niet nader toelicht, geeft aan dat Kox wel jeugdtrainers blijft begeleiden op Cartouche. De Zuid-Hollanders hervatten in maart de competitie als de nummer vijf van de Overgangsklasse B. In de eerste speelronde wacht hen meteen een pittige wedstrijd, tegen koploper Schaerweijde.

24 januari
Jan Willem van Hall vertrekt bij Xenios
Na zes seizoenen scheiden de wegen van trainer-coach Jan Willem van Hall en de dames van Xenios. Met de ploeg uit Amsterdam denderde Van Hall vanuit de Tweede Klasse naar de Overgangsklasse, waar de ploeg momenteel in Poule B een vierde plaats inneemt. ‘Hij heeft aandacht gehad voor de doorstroming van talentvolle jeugd en heeft met zijn kennis en kunde van tophockey de basis gelegd voor het vertrouwen waarmee Dames 1 nu speelt’, zegt voorzitter Michiel van Zutphen in het persbericht.

29 november
Bart van Kersbergen opgestapt bij Zwolse dames
Bart van Kersbergen heeft besloten met onmiddellijke ingang op te stappen als trainer-coach van de dames van Zwolle. De 24-voudig international kan zijn werkzaamheden bij de hekkensluiter van de Overgangsklasse A niet meer combineren met zijn maatschappelijke carrière. Van Kersbergen kwam afgelopen zomer naar Zwolle toe als opvolger van Tim de Vries, die overstapte naar de heren van Zwolle waar hij aan de slag ging als assistent van Alex Mulder.

9 november
Wouter Tazelaar neemt taken over van Peter Kalfsterman
Peter Kalfsterman is niet langer de coach van de heren van Leiden. ‘Een groot verschil van inzicht’ gaf de club als reden voor het tussentijdse vertrek van Kalfsterman, die sinds juli 2018 bij Leiden werkzaam was. Zijn taken worden tot het einde van het seizoen overgenomen door Wouter Tazelaar, die de afgelopen drie seizoenen al de assistent was van Kalfsterman. Tazelaar zelf was eerder al coach van onder meer de hoofdklassers Kampong en Hurley.


Wat vind jij? Praat mee...