Trainerscarrousel HK: Ageeth Boomgaardt en Tilburg uit elkaar

Trainers komen en gaan in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. In dit overzicht van het seizoen 2023/2024 houden we alle mutaties bij van de hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

21 mei

Ageeth Boomgaardt en Tilburg gaan definitief uit elkaar. Na vier seizoenen komt er per 1 juni aanstaande een einde aan de samenwerking. De 195-voudig international werd begin deze maand als coach van het damesteam op non-actief gezet, omdat de groep behoefte had aan andere inzichten en nieuwe energie. Haar taken werden vanaf de voorlaatste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames overgenomen door Maartje Paumen en Ireen van den Assem. Onder leiding van Boomgaardt promoveerde Tilburg twee seizoenen geleden naar het hoogste niveau. Het eerste jaar in de Tulp Hoofdklasse werd afgesloten op een zesde plaats. Dit seizoen maakte de ploeg een minder jaar door en moeten de dames zich middels play-outs zien te handhaven op het hoogste niveau. In september wil Tilburg op gepaste wijze afscheid nemen van Boomgaardt.

17 mei

De vrouwen van HGC staat in het nieuwe seizoen onder leiding van Bas Bogaard. De coach die zondag in de Promotieklasse kampioen werd met de mannen van Nijmegen, wordt de opvolger van Suzan Veen-Van der Wielen. Zij heeft onlangs aan het team laten weten dat ze stopt in Wassenaar. Veen-Van der Wielen werd anderhalf jaar geleden aangesteld als opvolger van de tussentijds vertrokken Robbert-Jan de Vos.

Bogaard was in het seizoen 2010/2011 coach van de dames van Klein Zwitserland. Daarna had hij de leiding over de mannen van Schaerweijde, waarna hij in 2017 overstapte naar Nijmegen. Eind vorig seizoen werd Bogaard als assistent-coach met de Jong Oranje Dames wereldkampioen in Chili. Hij tekent voor drie seizoenen op De Roggewoning.

17 mei

Witte-rook bij Rotterdam. Groen-witte, om in de clubkleuren te blijven. Want vier maanden na het aangekondigde vertrek van Brian Vervoort is er een nieuwe damescoach gevonden. De oplossing bleek dichtbij huis te liggen: Jordy van der Waart, de huidige assistent van Vervoort, is in het nieuwe seizoen de eindverantwoordelijke. Van der Waart coachte tot vorig seizoen bij Leonidas en is ook assistent-coach van Nederlands Meisjes U18. Rotterdam wacht begin juni als nummer tien van de Hoofdklasse nog play-outs tegen de nummer drie van de Promotieklasse.

4 mei

Maartje Paumen neemt bij de dames van Tilburg per direct de taken als hoofdcoach over van Ageeth Boomgaardt. Ireen van den Assem gaat Paumen in het slot van het hoofdklasseseizoen assisteren. De wisseling in de staf van de nummer tien van de Tulp Hoofdklasse Dames kwam voort uit het team, dat in gesprekken aangaf behoefte te hebben aan nieuwe energie. Met nog twee speelronden te gaan heeft Tilburg een achterstand van vier punten op Oranje-Rood dat op een veilige negende plek staat. Paumen liet afgelopen december nog weten aan het einde van het seizoen te stoppen als assistent-coach van Tilburg.

22 april

Diederik van Weel wordt de nieuwe coach van de dames van HDM. De 60-voudig international neemt het stokje over van Ivar Knötschke, die sinds 2019 werkzaam is bij de ploeg waarmee hij twee keer de play-offs haalde. ‘Het is een mooie uitdaging om zowel het team als individuen te ontwikkelen en op deze manier het beste uit zichzelf te laten halen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in!’, zegt Van Weel, die eerder onder meer werkzaam was als assistent bij Bloemendaal en Hurley.

15 april

Robert Justus is de komende twee seizoenen coach van de heren van Klein Zwitserland. Hij is daarmee de opvolger van Omar Schlingemann, die naar Oranje-Rood vertrekt. Justus komt over van het Belgische KHC Dragons waar hij de afgelopen zeven seizoenen de dames onder zijn hoede had. In Nederland was Justus onder meer coach van de dames van Pinoké en de heren van Hattem. Ook was hij bondscoach van de Italiaanse dames, waarmee hij vorig jaar zomer actief was op het EK in Mönchengladbach. Justus wordt vanaf het nieuwe seizoen geassisteerd door Carlos Castaño, die in 2020 afscheid nam van de Haagse club nadat hij vier seizoenen de hoofdverantwoordelijke was van Heren 1. Onder leiding van de Argentijn promoveerde Klein Zwitserland van de Eerste naar de Hoofdklasse. Bovendien legde de ploeg in die periode ook beslag op de Silver Cup.

3 april

De dames van Oranje-Rood krijgen volgend seizoen Mark Dekker als nieuwe coach. Dekker komt over van MOP, dat nog altijd koploper is in de Promotieklasse. De Brabantse coach is bezig aan zijn tweede seizoen in Vught. Daarvoor had hij vier jaar de dames van Were Di onder zijn hoede. Afgelopen winter was hij bondscoach van het gouden hockey5’s -team op het WK in Oman. Het complex van OR is bekend terrein voor Dekker, die in de playoff-jaren 2017 en 2018 assistent was in Eindhoven. Bij Oranje-Rood wordt hij de opvolger van Rob Haantjes, die na dit seizoen vertrekt bij huidige nummer negen van de Hoofdklasse.

28 maart

De dames van HDM nemen aan het einde van het seizoen afscheid van coach Ivar Knötschke. ‘Met pijn in mijn hart en wetende dat er nooit een ideaal moment is om op te stappen, heb ik besloten niet door te gaan als hoofdcoach van Dames 1. Ik heb vijf seizoenen lang genoten en heb mijn ziel en zaligheid erin gestopt.’, zegt Knötschke in het persbericht.

In 2019 kreeg hij Dames 1 van de Haagse club onder zijn hoede. Met het team bereikte Knötschke twee keer de play-offs in de Tulp Hoofdklasse en in de zaal werd hij met de dames in 2019 landskampioen en behaalde de ploeg een jaar later onder zijn leiding zilver bij de Europacup.

‘Ivar is al erg lang een vertrouwd gezicht op HDM. Voor mij is hij de verpersoonlijking van wat HDM is. Positiviteit, samenwerking, succes en plezier staan bij hem hoog in het vaandel. Hij blijft altijd zeer welkom, nu en in de toekomst’, zegt bestuurslid Tophockey Mattijs Manders in het persbericht.

26 maart

Richard Smith is komend seizoen hoofdcoach van het herenteam van HDM. De 36-jarige voormalig Brits en Engels international is daarmee de opvolger van Erik van Driel, die de overstap maakt naar Rotterdam. Smith komt over van Klein Zwitserland waar hij momenteel assistent is van Omar Schlingemann.

‘Zijn visie, persoonlijkheid, ervaring als speler en passie voor het spel sluiten aan bij die van HDM. Tevens onderschrijft Richard het belang van een goede jeugdopleiding en zal hij een bijdrage leveren aan het verder vormgeven van onze visie om onze jonge spelers op termijn een kans te bieden te debuteren in HDM Heren 1’, schrijft bestuurslid Tophockey Mattijs Manders in het persbericht.

23 maart

HGC heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van herencoach Bram Lomans en assistent-coach Sonja Thomann. Zij worden vervangen door oud-spelers Floris van der Linden en David van Ass, die de ploeg ook komend seizoen onder hun hoede nemen.

Lomans nam de coachtaken in de tweede helft van het seizoen 2022-2023 over van Paul van Ass, die bondscoach werd van de Oranje Dames. De opvolger van Lomans, Van der Linden, maakte de eerste helft van het seizoen onderdeel uit van de technische begeleiding.

‘Soms moeten er ingrijpende besluiten genomen in het belang van de toekomst. En natuurlijk doet het pijn om HGC’ers met een dergelijke staat van dienst deze mededeling te moeten doen. Ze hebben in een moeilijke periode moeten werken en ik spreek dan ook mijn oprechte dank uit aan Bram en Sonja voor hun grote inzet’, zegt bestuurslid Tophockey Mark van Loon in het persbericht.

De heren van HGC staan momenteel op een negende plaats in de Tulp Hoofdklasse, slechts twee punten boven een play-outplek. Drie van de vier laatste competitiewedstrijden gingen verloren.

Daarnaast zit de club financieel in zwaar weer en steekt geen geld meer in het eerste herenteam. Inmiddels hebben al meerdere spelers aangekondigd te vertrekken bij de ploeg die in 2022 nog de play-offs haalde.

21 maart

Het nieuws ging al een tijdje rond, maar de kogel is nu helemaal door de kerk. Bloemendaal maakte donderdagmiddag bekend dat Michel van den Heuvel aangesteld is als coach. De 59-jarige Brabander is nu nog bondscoach bij de mannen van België. Daar neemt hij na de Olympische Spelen afscheid. Van den Heuvel werkte ook van 2004 tot 2008 en van 2016 tot 2020 als hoofdcoach bij het sterrenensemble op ’t Kopje. In die jaren werd hij viermaal landskampioen met Bloemendaal en werd onder zijn leiding de EHL-bokaal en de Europacup II veroverd.

‘Bloemendaal is een geweldige club met fijne, betrokken mensen’, vertelt Van den Heuvel in het persbericht. ‘Mijn vorige termijn bij de club eindigde tijdens corona. Dat was een onbevredigend slot en daarom is het des leuker om terug te keren.’

19 februari

Robin Rösch gaat aan de slag in Duitsland. De huidige coach van de heren van Rotterdam is vanaf komend seizoen sportdirecteur hockey van Blau-Weiss uit Berlijn, dat dit seizoen zowel met de dames als heren op het tweede niveau actief is. ‘Met Robin hebben we een van de meest bekwame en succesvolle persoonlijkheden in het mondiale hockey binnengehaald, die onze jeugd- en volwassenenteams en onze coaches naar een heel nieuw niveau zal tillen met zijn passie, expertise en aantrekkingskracht’, aldus voorzitter Max Sayn-Wittgenstein op de website van de club. Rösch vervulde de rol van sportdirecteur al eerder bij de Duitse clubs Crefelder HTC en SC Frankfurt 1880.

16 februari

Erik van Driel staat komend seizoen aan het roer bij de mannen van Rotterdam. De oefenmeester was de afgelopen zestien jaar in verschillende functies werkzaam bij HDM, waarvan de laatste zes seizoenen als coach van Heren 1. Bij de aankondiging van zijn vertrek, begin december, liet Van Driel al weten dat hij behoefte had aan wat anders. Hij merkte na verloop van tijd dat hij in de wens om met HDM uit te groeien tot een topclub sneller ging dan de club hem kon bieden. ‘Soms wil je als individu meer, maar kan de club dat niet geven’, vertelde hij toen. ‘Ik geloof nog steeds dat HDM kampioen kan worden, maar niet in het tempo dat ik wil.’

Inmiddels heeft hij een nieuwe club gevonden. ‘Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Rotterdam’, laat de coach weten in een persbericht. ‘De potentie en drive van de spelers en de club om voor de absolute top te gaan, sluiten aan bij mijn wensen in deze fase van mijn leven.’

7 februari

Robin Rösch en Rotterdam scheiden aan het eind van het seizoen hun wegen. Rotterdam en Rösch, coach van Heren 1, hebben in overleg afgesproken om het dienstverband na dit seizoen niet te verlengen. Rösch leidde Rotterdam afgelopen seizoen naar een play-offplek. Voor de voormalig coach van onder andere Den Bosch en SC Frankfurt is er op dit moment nog geen duidelijkheid over volgend seizoen.

6 februari

Rob Haantjes is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdcoach bij de dames van Oranje-Rood. De Brabander heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van de club, melden de Eindhovenaren in een persbericht. Haantjes stelt daarin dat het voor hem tijd is om het stokje door te geven, nu OR weer op het hoogste niveau speelt. De coach was er in 2022 ook bij toen de club degradeerde naar de Promotieklasse en het jaar daarop promoveerde. Hij was eerder onder meer actief als mannencoach bij Voordaan, Eindhoven en SCHC.

13 januari

Brian Vervoort stopt aan het eind van het seizoen bij de dames van Rotterdam. Vervoort was de laatste zeven jaar betrokken bij het vaandelteam, waarvan de laatste vijf jaar als hoofdcoach. Het is nog onduidelijk wie er komend seizoen aan het roer staat bij de havenstedelingen. Ook over de toekomst van Vervoort is nog geen duidelijkheid.

22 december

Oranje-Rood staat komend seizoen onder leiding van Omar Schlingemann. De 45-jarige coach staat nu nog aan het roer bij Klein Zwitserland, waar hij bezig is aan zijn vierde seizoen. Schlingemann tekent voor twee jaar in Eindhoven, waar hij de opvolger wordt van Jeroen Baart. Tien dagen geleden werd bekend dat het aflopende contract van de Belg niet verlengd wordt. ‘Omar is de man die de succesvolle weg die we vier jaar geleden ingeslagen zijn, kan doorzetten en uitbouwen’, meldt Tophockey-bestuurslid Harry van Hout in een persbericht.

Voordat Schlingemann in Den Haag neerstreek was hij coach van HTC Uhlenhorst, waarmee hij landskampioen werd in Duitsland. Als assistent van de Duitse onder 21-ploeg won hij eerder deze maand goud op het WK.

12 december

Jeroen Baart is bezig aan zijn laatste seizoen als coach van de heren van Oranje-Rood. Na overleg heeft de Eindhovense club besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

‘Na een grondige inventarisatie en analyse van doelstellingen en verwachtingen met betrekking tot het beleid op langere termijn, leek het ons niet verstandig om Jeroen opnieuw voor meerdere jaren aan het vaandelteam te verbinden’, zegt Harry van Hout, voorzitter Tophockey, in het persbericht.

Baart is teleurgesteld in de beslissing van de club. ‘Ik geloof sterk in het werken op de lange termijn en kon me dus niet vinden in een nieuwe verbintenis van korte duur.’

De afgelopen vier seizoenen maakte Baart deel uit van de technische staf van het herenteam. Sinds vorig seizoen is hij de eindverantwoordelijke bij de ploeg die de winterstop is ingegaan als koploper van de Tulp Hoofdklasse Heren.

8 december

Coach Erik van Driel verlaat HDM aan het einde van dit seizoen. De oefenmeester heeft – in goed overleg – besloten dat het goed is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Van Driel maakte in 1998 zijn debuut in het Haagse vaandelteam en stond vanaf 2011 aan het roer bij eerst de dames (tot 2017). De afgelopen zes jaar coachte hij de mannen, met wie hij anderhalf jaar geleden naar de Hoofdklasse promoveerde. Het is nog onbekend wie Van Driel opvolgt en waar de oefenmeester zijn carrière als coach zal vervolgen.

7 december

Maartje Paumen stopt aan het einde van het seizoen bij Tilburg. Paumen is samen met Ageeth Boomgaardt bezig aan haar vierde seizoen in Brabant. ‘Ik wil mezelf graag doorontwikkelen’, laat Paumen weten in een persbericht. ‘Ik wil mijn eigen ambities achterna gaan, dus is het tijd voor een volgende stap.’

23 juni

De dames van Amsterdam staan komend seizoen onder leiding van Teun de Nooijer. Hij volgt Robert Tigges op bij de landskampioen. De Nooijer stond van 2016 tot 2019 aan het roer bij de dames van Bloemendaal. Later sloot hij aan als assistent bij de Duitse vrouwenploeg.

De recordinternational (452 caps) is blij met de aanstelling: ‘ik ben zeer betrokken gebleven – zeker als analist bij Viaplay – bij het tophockey in Nederland. Maar het is ook goed geweest dat ik een beetje afstand heb kunnen nemen’, laat hij weten in een persbericht van de club. De Nooijer kan niet wachten weer op het veld te staan. ‘Er staat een fantastisch team en een staf die zeer complementair is aan elkaar.’

 

6 juni

Robert Tigges gaat komend seizoen aan de slag als coach van de herenploeg van Hamburger Polo Club. De 38-jarige Tigges was de afgelopen vier seizoenen hoofdcoach van de dames van Amsterdam. Met die ploeg veroverde hij onlangs de landstitel door in de finale SCHC te verslaan. Een jaar daarvoor kroonden de Amsterdamse dames zich tot Europees clubkampioen ten koste van Den Bosch.

Bij Hamburger Polo Club is Tigges de opvolger van Matthias Witthaus. De tweevoudig olympisch kampioen had de ploeg liefst negen jaar onder zijn hoede. Witthaus, die 335 interlands speelde voor Duitsland, leidde de club uit Hamburg van het vierde niveau naar de Bundesliga.

Vorig seizoen werd Hamburger Polo Club, waar ook Diede van Puffelen speelt, in de finale om de Duitse titel verslagen door Rot-Weiss Köln. Dit jaar sneuvelde de ploeg in de kwartfinales tegen Harvestehuder THC. De laatste acht was ook het eindstation van Hamburger Polo Club tijdens de onlangs gehouden EHL. Daarin was de latere finalist Rot-Weiss Köln te sterk.

31 mei

Robbert-Jan de Vos is de nieuwe coach van de dames van Klein Zwitserland. Hij is de opvolger van Razwan Ahmed, die opstapte na de degradatie van de Steenbokken naar de Promotieklasse. De Vos was afgelopen seizoen werkzaam als coach van de dames van HGC, maar werd eind november aan de kant gezet.

‘Ik kijk erg uit naar deze mooie uitdaging voor de komende jaren, waarin we de ambitie hebben om te promoveren en een duurzame hoofdklasser te worden’, zegt De Vos in het persbericht.

Bij Klein Zwitserland zal De Vos worden bijgestaan door Roel Willems, die na een jaar afwezigheid terugkeert in de staf van de Haagse ploeg. Willems gaat zich onder meer richten op het begeleiden van de speelsters op het mentale vlak.

Robbert-Jan de Vos de nieuwe coach van de dames van Klein Zwitserland met rechts Laurens Goedegebuure commissaris tophockey van Klein Zwitserland. Foto: Klein Zwitserland

17 mei

Het is crisis op ’t Kopje. Exact een week voor de play-outs neemt Bloemendaal afscheid van damescoach Dave Smolenaars. In een kort statement laat de Noord-Hollandse club weten dat is besloten om de begeleiding van de nummer tien van de Tulp Hoofdklasse per direct te vervangen. Jeroen Visser is aangesteld als tijdelijke nieuwe hoofdcoach. Visser zou volgend jaar al assistent worden bij Smolenaars. Pikant: in 2021 moest Visser juist vertrekken, nadat zowel hij als assistent Diederik van Weel hoofdcoach wilden zijn. Komend weekend blijkt tegen wie Bloemendaal speelt in de nu nog meer beladen play-outs. Als de stand in de Promotieklasse zo blijft als-ie is, wordt Groningen de opponent in de barragestrijd.

8 mei

Razwan Ahmed is volgend seizoen geen hoofdcoach meer van de vrouwen van Klein Zwitserland. Hij werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Jorge Nolte. Vorige week verloor Klein Zwitserland de belangrijke wedstrijd van concurrent Rotterdam, waardoor degradatie naar de Promotieklasse een feit is.

‘Ik heb zelf besloten om op te stappen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij Klein Zwitserland, ondanks dat het een uitdagend jaar is geweest. Ik ben trots op hoe de groep positief is gebleven en elke week honderd procent is blijven geven. Voor mij als coach is het een lastig, maar ook een leerzaam seizoen geweest’, is hetgeen wat Ahmed erover kwijt wil.

8 april

Nanco Jansonius is vanaf komend seizoen de nieuwe coach van de heren van Den Bosch. Hij is daarmee de opvolger van Marc Lammers, met wie de samenwerking op een andere manier wordt ingevuld. Jansonius heeft momenteel Laren onder zijn hoede, de koploper in de Promotieklasse Heren. De verdere invulling van de staf van de heren van Den Bosch zal de komende periode worden afgerond.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om het team naar een hoger niveau te tillen. Zijn visie op het spel en zijn innovatieve trainingsmethoden sluiten perfect aan bij onze ambitie om aan de top van het Nederlandse hockey te blijven’, schrijft het bestuur van Den Bosch in het persbericht.

29 maart

Kampong Dames 1 staat vanaf komend seizoen onder leiding van Kai de Jager. De huidige assistent-coach van Rotterdam Heren 1 is met de club uit Utrecht een contract voor twee seizoenen overeengekomen. De Jager wordt de opvolger van interim-coach Jeroen Schoenmakers, die dit seizoen de ontslagen Fleur van de Kieft verving.

De Jager is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-coach bij Rotterdam en is naar eigen zeggen toe aan een avontuur als hoofdcoach. Daarvóór was de voormalige Hoofdklasse-speler van Tilburg twee seizoenen de assistent van Alexander Cox bij de mannen van Kampong. De 46-jarige oefenmeester had in 2015-2016 voor het laatst een vrouwenteam onder zijn hoede. Die jaargang was zijn vijfde opeenvolgende seizoen als coach van de vrouwen van Oranje Zwart.

De Jager, die recent ook assistent-bondscoach van de Ierse nationale ploeg was: ‘Kampong is een mooie club met aansprekende ambities. Ik heb er in het verleden met veel plezier gewerkt en kijk er naar uit om met een talentvolle selectie verder stappen te zetten richting een structurele plek in de bovenste regionen van de Tulp Hoofdklasse Dames.’

27 maart

Taco van den Honert is volgend seizoen weer hoofdcoach van de mannen van Amsterdam. Hij volgt Alexander Cox op, van wie het contract na dit seizoen afloopt. De 57-jarige Van den Honert is op dit moment assistent van Cox.

Van den Honert – als speler wereldkampioen met Oranje in 1990 en olympisch kampioen in 1996 – was eerder ook al hoofdcoach van Amsterdam. In 2011 en 2012 leidde hij de club naar de landstitel. In 2014 vertrok hij bij Amsterdam. Onder leiding van Max Caldas was hij assistent bij het Nederlands elftal. In 2021 keerde hij terug als assistent bij Amsterdam.

Coach Alexander Cox met assistent-coach Taco van den Honert. Foto: Koen Suyk

9 januari

Robert Tigges – bondscoach Oranje Heren Zaal – vertrekt aan het eind van dit seizoen als coach van de vrouwen van Amsterdam. Hij heeft er dan zes jaar op zitten, waarvan vier als hoofdcoach en twee als assistent. Tigges gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Zelf laat Tigges weten: ‘De afgelopen zes jaar heb ik met veel plezier en toewijding met Amsterdam Dames 1 gewerkt. Een waanzinnig talentvolle en ambitieuze groep speelsters en inspirerende en waardevolle samenwerkingen met verschillende begeleidingsteams. Een bijzondere en leerzame periode.’

Bestuurslid Tophockey Valerie Smit zegt: ‘We zijn Tigges enorm dankbaar voor zijn tomeloze inzet in eerste instantie voor onze club als Heren 1-speler en vervolgens voor ons Dames 1 en hopen uiteraard dat hij zijn periode als hoofdcoach zal afsluiten met een mooie titel. We weten zeker dat hem nog mooie tijden als coach te wachten staan en wensen hem alle succes daarbij.’

Tigges sloot in het seizoen 2017/2018 aan bij Amsterdam als assistent van Rick Mathijssen. Na het vertrek van Mathijssen in 2019 werd Tigges hoofdcoach. Onder zijn leiding was het winnen van de Euro Hockey League in het eigen Wagener Stadion in 2022 het hoogtepunt. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen zette Tigges zichzelf plotseling twee weken buitenspel om hemzelf en zijn spelersgroep ‘ruimte te geven’ vanwege een ‘verschil in inzicht’. Tijdens het ABN AMRO Weekend werd hij destijds vervangen door oud-international Lauren Stam.

Robert Tigges met zijn voorganger Rick Mathijssen. Foto: Willem Vernes

2 december

Alexander Cox vertrekt na dit seizoen bij de mannen van Amsterdam. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd, zo zijn de club en de coach overeengekomen. Cox is nu bezig aan zijn twee hockeyjaar bij de oudste club van het land. Vorig seizoen haalde hij met Amsterdam de play-offs, dit seizoen staat de titelkandidaat slechts achtste, is de top-vier ver uit het zicht en overwinterde de ploeg niet in de EHL.

‘Het is niet het eerste seizoen dat de van oorsprong verwachte topresultaten van Amsterdam uitblijven’, schrijft de club in een persbericht. ‘Het bestuur van AH&BC en de commissie tophockey hebben daarom met elkaar de nieuwe koers bepaald voor de toekomst van Heren 1. Daarbij ligt de focus in de komende twee à drie jaar op de opbouw van een sterk team door het investeren in de ontwikkeling van de jonge Nederlandse talenten en in onze eigen jeugd, maar ook in de cultuur.’

Amsterdam meldt dat ze hopen hiermee een basis te leggen voor successen op landelijk en Europees niveau op ‘de middellange termijn’.


2 Reacties

  1. lenny-baker

    Sneu voor Dave. Is volgens mij niet de eerste keer dat hij wordt ontslagen bij en door zn eigen cluppie.

  2. charliejanssen

    Het wanbeleid gaat gewoon rustig verder. Wellicht moet de heer Van Loon ook eens de hand in eigen boezem steken! Of werkt dat zo niet als je grote donaties doet aan het (vrouwen)team. Schandalig!


Wat vind jij? Praat mee...