Eva de Goede

 

Eva de Goede

Leeftijd
30 Jaar
Positie
Middenvelder
24
Rugnummer
227
Interlands
28
Doelpunten

Biografie

Eva debuteerde in Oranje op zeventienjarige leeftijd. Ze had op dat moment zelfs nog geen enkele wedstrijd in de Hoofdklasse gespeeld. Tijdens haar debuutinterland tegen India scoorde ze direct en gaf ze een assist; een mooi begin van een imposante interlandcarrière. Ze won in Peking en Londen olympisch goud, werd wereldkampioen in 2014, won de Champions Trophy en werd Europees kampioen. Na een jaar zonder hockey keerde ze eind 2017 terug in Oranje. Na een ijzersterk WK en Champions Trophy in 2018 werd de routinier in dat jaar uitgeroepen tot FIH Player of the Year. Eva woont in Amsterdam en speelt bij hockeyclub Amsterdam.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Goud, Beijing
2012 Goud, Londen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag
2018 Goud, Londen

Europees kampioenschap
2009 Goud, Amstelveen
2011 Goud, Mönchengladbach
2013, Brons, Boom
2015 Zilver, Londen
2019 Goud, Antwerpen

Champions Trophy
2006 Brons, Amstelveen
2007 Goud, Quilmes
2008 Brons, Monchengladbach
2009 Brons, Sydney
2010 Zilver, Nottingham
2011 Goud, Amsterveen
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen
2018 Goud, Changzhou

Hockey World League
2015 Vijfde, Rosario

FIH Pro League
2019 Goud, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
23 maart 1989
Debuut
02-07-2006
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Amsterdam
Clubhistorie
Phoenix, Schaerweijde, Kampong, Amsterdam
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
24
Interlands
227
Doelpunten
28

De social media van Eva

  • #Repost @adidashockey (via @repostapp) ・・・ Orange and blue for something new! @degoedeeva is playing the new #df24 at #rabosuperserie

    - -
    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten