Lidewij Welten

 

Lidewij Welten

Leeftijd
28 Jaar
Positie
Aanvaller
12
Rugnummer
187
Interlands
71
Doelpunten

Biografie

In 2008 debuteerde Lidewij in Oranje en met pas dertien interlands achter haar naam kreeg ze een olympische gouden medaille om haar nek gehangen. Lidewij was toen nog een van de jonkies van het team. Daarna behaalde ze drie keer de Europese titel en won ze in Londen voor de tweede maal goud op de Olympische Spelen. In 2014 werd Lidewij wereldkampioen in Den Haag. Ze speelde dit toernooi met een gebroken hand. De spits van Oranje valt op door haar lange rushes en technische hoogstandjes. In Nederland speelt Lidewij bij hockeyclub Den Bosch.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Goud, Beijing
2012 Goud, Londen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag
2018 Goud, Londen

Europees kampioenschap
2009 Goud, Amstelveen
2011 Goud, Mönchengladbach
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2009 Brons, Sydney
2010 Zilver, Nottingham
2011 Goud, Amsterveen
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán
2017 Goud, Auckland

Curriculum vitae

Geboren
16 juli 1990
Debuut
07-04-2008
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A
Huidige club
Den Bosch
Clubhistorie
HOD, Den Bosch
Studie
Advanced Business Creation
Relatie
Ja
Woonplaats
Den Bosch
Positie
Aanvaller
Rugnummer
12
Interlands
187
Doelpunten
71

Lidewij Welten in cijfers

12
Rugnummer
28
Jaren oud
187
Interlands
71
Doelpunten
169
Lengte
1
Zus
1
Broer
15
Instagram volgers (per 1000)
3,5
Afstand huis - club in km
10
Medailles

Lidewij Welten in het nieuws

  • Annan maakt Pro League-selectie Oranje Dames bekend

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

Af en toe moet ik wat minder kritisch zijn, gewoon dingen laten gebeuren. In plaats van té veel té graag willen.

- Lidewij Welten

De social media van Lidewij

  • Whoehoeeeee we're back in training!! 🍊 #roadtorio #jumpintotraining

    - lidewijwelten -
    Bekijk blokje

Video's van Lidewij Welten

Mijn teamgenoten