Topscorers HK/PK: Tom Craig de grote man bij Klein Zwitserland

In het dubbelweekend bij de mannen bezorgde Tom Craig KZ vier goals en daarmee transporteerde hij zichzelf naar de top van de topscorerslijst. Frédérique Matla schoot er weer drie binnen bij Den Bosch en dat gold ook voor de twee trefzekere Borissen in de Promotieklasse; Stomps en Burkhardt.

Tulp Hoofdklasse

Alle ogen waren vooraf gericht op Tim Brand, maar Tom Craig bezorgt Klein Zwitserland vooralsnog de meeste doelpunten. De Australische nieuweling was in het dubbelweekend liefst viermaal trefzeker. Craig, op de hoofdfoto rechts, verdeelde die goals eerlijk over de duels met Amsterdam (3-2 winst) en Oranje-Rood (5-3 nederlaag). Hij voert hierdoor samen met Alexander Hendrickx de topscorerslijst aan. De gouden Belg was zondag twee keer succesvol namens Pinoké tegen Den Bosch. Hendrickx en Craig staan daardoor allebei op vijf treffers.

SPELER CLUB Veldgoals SC SB Totaal
1. Tom Craig KZ 5 0 0 5
Alexander Hendrickx Pinoké 0 4 1 5
3. Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 4 0 4
4. Trent Mitton Amsterdam 2 1 0 3
Luke Dommershuijzen Amsterdam 1 2 0 3
Thierry Brinkman Bloemendaal 3 0 0 3
Gordon Johnston HGC 1 2 0 3
Derck de Vilder Kampong 3 0 0 3
Thomas Briels Oranje-Rood 3 0 0 3

Hoofdklasse vrouwen

Frédérique Matla vijzelde haar totaal en haar gemiddelde weer op afgelopen weekend. De spits van Den Bosch maakte er liefst drie afgelopen weekend tegen hdm, een duel dat haar ploeg met 4-1 won. Matla klaarde dat kunstje overigens binnen zeventien minuten. Yibbi Jansen was wederom tweemaal succesvol voor SCHC en blijft daardoor, als enige, in het spoor van de doelpuntenmachine uit Valkenswaard.

Frédérique Matla wordt bejubeld na een van haar drie goals. Foto: Willem Vernes

 

SPEELSTER CLUB Veldgoals SC SB Totaal
1. Frédérique Matla Den Bosch 2 1 2 5
2. Yibbi Jansen SCHC 1 3 0 4
3. Sabine Plönissen Amsterdam 0 2 0 2
Demi Hilterman Bloemendaal 0 2 0 2
Dirkie Chamberlain HGC 2 0 0 2

Promotieklasse mannen

Net als vorige week was Boris Stomps weer de grote man bij Cartouche. Hij maakte opnieuw een hattrick, waardoor zijn teller na twee speelrondes al op zes goals staat. Genoeg voor de zege waren die laatste drie goals van Stomps niet. Zijn ploeg gaf tegen HBS een 3-0 voorsprong uit handen en incasseerde in de laatste drie minuten twee treffers. Boris Burkhardt klom naar de tweede stek op de lijst van de beste schutters van de Promotieklasse. De spits annex cornerspecialist pushte driemaal raak tegen Were Di, wat zijn totaal op vier brengt.

Boris Burkhardt maakte er zondag drie namens hdm. Foto: Frank van der Leer

 

SPELER CLUB GOALS
1. Boris Stomps Cartouche 6
2. Boris Burkhardt hdm 4
3. Mark Weber Schaerweijde 3
4. Joost Meijer Cartouche 2
Kenny Bain Laren 2
Jim van de Venne Nijmegen 2
Ian Koster Qui Vive 2
Thur Stadelmaier Voordaan 2

Promotieklasse vrouwen

Mikki Roberts werd de held van de dag bij Tilburg. De jonge sleepspecialiste hielp haar ploeg over het dode punt heen tegen Groningen (4-0 winst) en mocht uiteindelijk drie keer juichend teruglopen naar de middenlijn. Hierdoor staat zij nu gedeeld tweede op de totaalranking. Bo van Kempen voert net als vorige week het topscorersklassement aan. De eerste corner van MOP stond droog in het verloren thuisduel met Leonidas en blijft daardoor vooralsnog steken op vier treffers.

SPEELSTER CLUB GOALS
1. Bo van Kempen MOP 4
2. Roselia Lindemann Leonidas 3
Mikki Roberts Tilburg 3
4. Pleun van Dommelen Nijmegen 2
Charlotte Hoctin Boes Rotterdam 2
Rebecca Huijgens Rotterdam 2

Wat vind jij? Praat mee...