Gold Cup en Silver Cup stevenen af op recordaantal deelnemers

De Silver Cup en Gold Cup  stevenen dit seizoen af op een recordaantal deelnemers. Met nog een dag (woensdag 15 augustus) de mogelijkheid om teams in te schrijven, staat de teller nu al op 281 bij de Silver Cup en 83 bij de Gold Cup. Vorig seizoen deden in totaal 400 teams mee aan de bekercompetitie.

‘We zien dat het bekertoernooi meer en meer leeft bij clubs’, zegt Leon Rutten, manager Competitiezaken en Arbitrage van de KNHB. ‘Steeds meer clubs hebben de bekeravonden aangegrepen om er echt een hockeyfeest van te maken, met live muziek en volle tribunes. De finales werden ook goed bezocht en de finales van de Gold Cup live uitgezonden. In korte tijd zijn de Gold Cup en Silver Cup echte prijzen geworden.’

Rutten wijst erop dat de bekeropzet dit jaar is aangepast. ‘Hierdoor is het voor teams nog aantrekkelijker om deel te nemen. Zo zijn de voorrondes voor de Eerste en Tweede klasse vervallen, net als de poulewedstrijden in de Herfstvakantie en begint de Vierde Klasse in een aparte ronde voor enkel vierdeklassers. Door deze aanpassingen kan nu elk standaardteam deelnemen. Hopelijk geeft de rest zich nog snel op.’

Deelnemers Gold Cup

Bij de Gold Cup zijn de twee titelverdedigers ook komend seizoen weer van de partij: Pinoké bij de heren en Bloemendaal bij de dames. De Gold Cup is dit seizoen voor teams uit de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse. Uit de Hoofdklasse hebben zich tot nu toe vijf teams bij de heren en negen teams bij de dames ingeschreven. Dat aantal teams is geringer dan vorig seizoen, maar dat heeft alles te maken met het vollere programma voor met name de internationals. Vanaf januari 2019 start de nieuwe Hockey Pro League, waarbij zowel de Oranje Heren als Oranje Dames gedurende de competitie een groot aantal interlands afwerkt.
Bij de heren hebben Almere, Den Bosch, Klein Zwitserland, Pinoké, Tilburg zich reeds ingeschreven. Bloemendaal, HGC, Oranje-Rood, Rotterdam, SCHC en Kampong hebben afgezegd. Van Amsterdam is nog geen reactie binnen, laat de hockeybond weten.
Bij de dames doen Bloemendaal, Groningen, hdm, Huizen, Hurley, Laren, Oranje-Rood, Pinoké, SCHC.
Kampong, Amsterdam en Den Bosch doen niet mee.

Bekijk op KNHB.nl de teams die tot nu toe hebben ingeschreven voor de Gold Cup. Inschrijven kan alleen nog op woensdag 15 augustus.

Deelnemers Silver Cup

Bij de Silver Cup hebben zich al 281 van de mogelijk 414 teams ingeschreven bij de dames en de heren. Om de Silver Cup wordt gestreden tussen ploegen uit de Eerste, Tweede, Derde en Vierde Klasse.

Oss winnaar van de Silver Cup seizoen 2017-2018. Foto: Willem Vernes

De titelverdedigers uit de Silver Cup: Naarden bij de heren en Oss bij de dames doen komend seizoen mee aan de Gold Cup.

Bekijk op KNHB.nl de teams die tot nu toe hebben ingeschreven voor de Silver Cup. Inschrijven kan alleen nog op woensdag 15 augustus.


Wat vind jij? Praat mee...