Gold Cup (H): promotieklassers HDM en Voordaan naar laatste vier

Promotieklassers HDM en Voordaan hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup. Ook hoofdklasser Den Bosch schaarde zich bij de laatste vier van het bekertoernooi. De laatste halvefinalist komt volgende week uit het duel Klein Zwitserland-Hurley.

HDM schakelde donderdag in de kwartfinales hoofdklasser SCHC uit. Daarvoor had de nummer drie uit de Promotieklasse wel shoot-outs nodig, nadat het duel in Bilthoven na reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd.

Voordaan, de nummer twee van de Promotieklasse, was in eigen huis met 2-1 te sterk voor HBS, eveneens een promotieklasser en negende op de ranglijst. De winnende treffer van Voordaan werd gemaakt door Thomas van Battum. De ploeg uit Groenekan was in het duel op voorsprong gekomen via Mike Huisman, waarna James Drummond de 1-1 op het bord had gezet.

Nijmegen, de vierde promotieklasser in de kwartfinales, redde het niet voor eigen publiek tegen hoofdklasser Den Bosch. Door doelpunten van Dylan Wortherspoon en Koen Bijen schaarde de Bossche formatie zich bij de laatste vier van het bekertoernooi.

KZ-Hurley op 23 maart

Het laatste duel in de kwartfinales van de Gold Cup tussen de hoofdklassers Klein Zwitserland en Hurley was in een eerder stadium al verplaatst naar 23 maart, omdat Hurley vanavond in Utrecht een competitiewedstrijd afwerkte tegen Kampong.

Uitslagen Gold Cup kwartfinales

SCHC – HDM* 2-2
Goals: Roderick Tam, Bram Weers | Boris Burkhardt, Duco Telgenkamp

Voordaan – HBS 2-1
Goals: Mike Huisman, Thomas van Battum | James Drummond

Nijmegen – Den Bosch 0-2
Goals: Dylan Wotherspoon, Koen Bijen

Woensdag 23 maart:
Klein Zwitserland – Hurley om 20.30 uur

* winst na shoot-outs


Wat vind jij? Praat mee...