Tulp HK (H): Kampong nadert Bloemendaal tot op een punt

Kampong heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Hurley gewonnen. Op de Klapperboom werd het liefst 8-0. Het duel stond in eerste instantie gepland voor afgelopen zondag, maar vanwege corona-perikelen bij Kampong werd de wedstrijd vier dagen later gespeeld.

Met de zege van Kampong is de spanning om de nummer één-positie in de Tulp Hoofdklasse Heren toegenomen. De ploeg van coach Roelant Oltmans is koploper Bloemendaal tot op een punt genaderd. Na de winterstop is Kampong vijf punten ingelopen op de Mussen, die uit twee wedstrijden slechts een punt haalden. En aanstaande zondag spelen de ploegen op ’t Kopje tegen elkaar.

Het duel donderdag tegen Hurley was voor Kampong een prima opwarmer voor de topper. De Utrechtse formatie had weinig problemen met de hekkensluiter, die na dertien duels pas een punt had verzameld. Op de Klapperboom evenaarde Kampong de grootste overwinning van dit seizoen in de Tulp Hoofdklasse Heren. Eerder wonnen Rotterdam en Pinoké ook met 8-0 van respectievelijk SCHC en Hurley.

Score loopt snel op

Na het eerste kwart waarin niet werd gescoord, waren de Bosuilen geen partij meer voor de ploeg van coach Roelant Oltmans. Met twee doelpunten binnen drie minuten legde Terrance Pieters, dit seizoen al goed voor tien treffers, de basis voor de zeer ruime overwinning.

Dat Kampong voor eigen publiek op schot is, bewezen de voorgaande vier thuisduels waarin een totaal van 26 doelpunten werd gemaakt. Ook tegen Hurley liep de teller snel op. Nog voor rust hadden Jip Janssen, uit een strafcorner, en Bjorn Kellerman de stand naar 4-0 getild.

Na de pauze maakte Finn van Bijnen zijn eerste doelpunten van het seizoen en scoorden Derck de Vilder en opnieuw Janssen, dit keer uit een strafbal, voor een eindstand van 8-0.

Kampong – Hurley 8-0
21. Terrance Pieters 1-0
23. Terrance Pieters 2-0
27. Jip Janssen 3-0 (sc)
35. Bjorn Kellerman 4-0
46. Finn van Bijnen 5-0
49. Finn van Bijnen 6-0
57. Derck de Vilder 7-0