Silver Cup: zondag 90 teams in actie in vernieuwd bekertoernooi

Eindelijk gaat het gebeuren! Zondag barst de bekercompetitie voor het eerst in jaren weer los. In deze vernieuwde opzet strijden in Ronde 1 maar liefst 80 herenteams uit de Derde tot en met de Vierde Klasse. Later stromen ook de Tweede- en Eersteklassers in. De 3 teams die dit seizoen het hoogst eindigen verdienen een plekje in de volgend jaar in te voeren Gold Cup, waar Hoofd- en Overgangsklassers aan zullen deelnemen.

Zo ver is het natuurlijk nog niet. Aanstaande zondag starten we met Ronde 1. Hierin nemen 80 Vierde- en Derde Klassers het in 20 poules tegen elkaar op. Alleen de winnaars van deze poulefase plaatsen zich voor de Ronde 2 van de Silver Cup.

Hockey.nl is er aanstaande zondag natuurlijk bij. Wij doen vanaf verschillende locaties video-, foto- en sfeerverslaggeving.

Ronde Teams Datum Opmerking
1. Poulefase Derde en Vierde Klasse (poulefase) 23 okt.
Voorronde Tweede Klasse* 10 Tweede Klassers 23 okt.
2. Knock-out Winnaars ronde 1 & (Geplaatste) Heren Tweede Klasse 11 nov.
Voorronde Eerste Klasse* 12 Eerste Klassers 11 nov.
3. Knock-out Winnaars ronde 2 & (Geplaatste) Heren Eerste Klasse 3 mrt.
4. Knock-out Winnaars ronde 3 7 apr. 8e finale
5. Knock-out Winnaars ronde 4 12 mei Kwartfinales
6. Knock-out Winnaars ronde 5 3 juni Final 4: halve finales
7. Knock-out Winnaars en verliezers ronde 6 4 juni Final 4: finale en plek 3/4

 

*Door het grote animo worden aanstaande zondag ook al 5 duels tussen teams uit de Tweede Klasse gespeeld. Dit zijn knock-outwedstrijden; de winnaar plaatst zich voor Ronde 2, de verliezer is direct uitgeschakeld. Hetzelfde geldt voor de Eerste Klasse, ook daar waren te veel aanmeldingen, waardoor op 11 november een extra knock-outronde wordt gespeeld voor 12 teams van dat niveau.

Het reglement van de 1e en 2e ronde van de  Silver Cup is te vinden op de website van de KNHB.

Voor verdere vragen inzake de Silver Cup kun je je wenden tot de afdeling competitie van de KNHB via competitie@knhb.nl.


Wat vind jij? Praat mee...