Vijf vragen over de Gold Cup: hoe zat het ook alweer?

Komende zondag gaat de Hoofdklasse weer van start, maar donderdag wordt de tweede seizoenshelft al afgeslagen met Den Bosch-Oranje-Rood, een duel in de Gold Cup Dames (19.30 uur). Hoe zit het ook alweer met het bekertoernooi? Wij beantwoorden vijf vragen om het geheugen over de Gold Cup op te frissen.

In welke ronde van de Gold Cup zijn we aanbeland?
In de kwartfinales. Er zijn zowel in het dames- als het herentoernooi nog acht ploegen overgebleven in de strijd om de Gold Cup. Het deelnemersveld bij de dames bestaat uit zeven hoofdklassers en een promotieklasser. Bij de heren zijn er nog vier hoofdklassers en vier promotieklassers over. De dames spelen op 10 maart hun wedstrijden in de kwartfinales, de heren een week later.

Waarom spelen de dames van Den Bosch en Oranje-Rood dan al op 3 maart?
Dat heeft te maken met het speelschema van Den Bosch. Het duel in de Gold Cup tegen Oranje-Rood is een week naar voren gehaald, omdat Den Bosch op vrijdag 11 maart een competitiewedstrijd speelt tegen Amsterdam.

De dames van Oranje-Rood veroveren de Gold Cup 2019 na winst via shoot-outs tegen Hurley. Foto: Willem Vernes

Hoe zien de kwartfinales van de Gold Cup eruit?
Naast Den Bosch-OR worden bij de dames ook de duels Kampong-Rotterdam, SCHC-Hurley en Victoria-Bloemendaal gespeeld. Bij de heren staan SCHC-HDM, Voordaan-HBS, Klein Zwitserland-Hurley en Nijmegen-Den Bosch op het programma.

Hoe gaat het na de kwartfinales verder met de Gold Cup?
De winnaars van de kwartfinales bij de dames spelen op 31 maart hun halve finales. De overgebleven vier herenploegen strijden op 7 april om een plek in de finale van het bekertoernooi.

Wanneer is de finale?
Zet ‘m alvast maar in je agenda. 28 april it is, voor zowel de mannen als de vrouwen.

De heren van Amsterdam winnen de Gold Cup 2019 na de 2-1 zege op buurman Pinoké. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...