Het weekend: droomstart Heeze, de knakworsten van Wateringse Veld

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM!

We beginnen in de Vierde Klasse. De dames van Heerhugowaard wonnen hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 4-3 van Saxenburg. Voor de heren van Heeze begon de competitie pas dit weekend. En de start was prima met een 7-1 zege op Peel en Maas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heeze Heren1 (@heeze_heren1)

Knakworsten opgegeten

In de Derde Klasse boekten de dames van Lelystad de eerste overwinning van het seizoen. Na de 3-3 tegen Spitsbergen vorige week op de eerste speeldag werd zondag op en tegen Roden met 2-1 gewonnen. Speciale dank ging uit naar trouwe supporter Jesper die de regen trotseerde en naar Roden was afgereisd om de dames van Lelystad aan te moedigen. De heren van Wateringse Veld wonnen met 7-0 van Strawberries. De ploeg uit Den Haag nam niet alleen de drie punten mee naar huis, maar at ook nog alle knakworsten op. Wateringse Veld heeft inmiddels spijt betuigd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LELYSTAD D1 22/23 (@lelystaddamesuno)

In de Tweede Klasse vertolkte Ries Houthuijzen een hoofdrol voor de heren van Berkel-Enschot in de met 4-3 gewonnen wedstrijd op Drunen. Het was de eerste zege van het seizoen voor Berkel. De dames van Overbos begonnen volgens eigen zeggen slecht aan de wedstrijd tegen Maarssen en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCBE Heren 1 (@mhcbeheren1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Overbos Dames 1 (@overbosdames1)

Houten en Upward

Ondanks een snelle achterstand waren de heren van Houten uiteindelijk in de Eerste Klasse met 5-1 te sterk voor Groen-Geel. De heren van Upward herstelden zich van de valse start vorige week. De eerste drie punten werden zondag gepakt dankzij een 6-0 zege op EHV.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Houten Heren 1 (@hchoutenheren1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Upward H1 (@upwardh1)

Tot slot lichten we de dames van Zwolle er even uit. Zij boekten hun eerste overwinning van het seizoen. In eigen huis werd Eindhoven met 7-1 verslagen. Ook de dames van Delta Venlo pakten de volle buit. Na een reis van 2,5 uur werd Schiedam met 2-1 verslagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Zwolle Dames 1 (@hczwolledames1)


Wat vind jij? Praat mee...