Het weekend: late time drama en nieuwe oorbellen

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

We beginnen ons overzicht in de Vierde Klasse met de heren van Mierlo die in warme omstandigheden op een stroef veld nog een mooie stand op het scorebord wisten te zetten. De 6-1 op Peel en Maas was een enorm belangrijke overwinning voor de nummer drie in Poule C. Speciale dank ging uit naar invaller Milo de Wolf en de mini’s van de week van Mierlo JO10-1. Zonder hen was het niet gelukt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door HC Mierlo Heren 1 (@hcmierlo_h1)

We schakelen vervolgens over naar het Engels. Op de Instagrampagina van de dames van Scoop Delft wordt de wedstrijd in die taal nabesproken. Vrij vertaald had de vierdeklasser en koploper in Poule A geen wake-upcall nodig en waren de dames vanaf het eerste moment ‘on fire’. Het leverde Scoop Delft een 6-0 zege op tegen Prinsenbeek. Juliette du Marchie Sarvaas werd vanwege haar vaardigheden en doorzettingsvermorgen verkozen tot Woman of the Match.

Een bericht gedeeld door Scoop Dames 1 (@scoopdames1)

Blijdschap was er in de Derde Klasse bij het heren van Tempo. De ploeg is namelijk ‘solo koploper’ in Poule B, omdat alle andere teams in de top vier dit weekend punten lieten liggen. Dan kort over de wedstrijd tegen Souburgh. Met een zonnetje en rond de twintig graden lezen we dat een paar spelers van Tempo een stuk beter gaan hockeyen. En dat bleek ook dit keer. Het eerste kwart was er een om je vingers bij af te likken. Goals vielen links en rechts. Na het eerste kwart stond de tussenstand van 4-0 op het bord. Die vorm kon echter niet worden vastgehouden. Het werd uiteindelijk 6-2. En die koppositie? ‘Dat is heeeeerlijk en even wennen’, schrijft Tempo op Instagram.

Een bericht gedeeld door Tempo Heren 1 (@tempoheren1)

De Queens van Dames 1 genoten van de zon en het mooie hockeyspel. Dat terwijl niet iedereen even fris aan de afslag stond. De topvorm was er die avond ervoor wel. Niettemin wonnen de dames van Spitsbergen met 6-2 van HCHN mede dankzij vier doelpunten van Julia Ruland. Zij was de onomstreden Woman of the Match. Julia komt binnenkort bij de sponsor langs voor nieuwe oorbellen. Volgende week reizen de dames af naar Almelo voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Komt u kijken?

De wedstrijd was niet denderend van de dames van Bemmel, dat uitkomt in de Tweede Klasse. Maar de 2-1 zege betekende wel de hele nodige punten met het oog op promotie. De dames hebben opnieuw de tweede plaats bemachtigd in Poule D. Na de 2-0 zakte Bemmel wat in en scoorde Twente tegen. Toch slaagden de Bemmelse dames erin de wedstrijd slim uit te spelen.

‘Late time drama’, lezen we op de Instagrampagina van de heren van Warande. Bij de start van het vierde kwart keek de ploeg nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar Warande boog die achterstand alsnog om in een 2-1 overwinning op Berkel-Enschot. Hoewel de ploeg niet op zijn best was, gingen de punten mee terug naar Oosterhout. Nog immer is Warande de ongeslagen koploper in Poule B. Met de volle buit in de tas maakt de ploeg zich op voor de achtste finales van de Silver Cup komende vrijdag tegen Goirle.

Een bericht gedeeld door WARANDE HEREN 1 (@warandeheren1)

De zon scheen, de lucht was blauw en met veel zin in een leuke pot reisden de dames van Fletiomare af naar Berkel en Rodenrijs. Vooraf waren er wat problemen met de sproeiers dus begon de wedstrijd op een droge mat. Na een achterstand kwam Fletiomare op voorsprong. HBR maakte gelijk, maar uiteindelijk trok Fletiomare aan het langste eind door een doelpunt van Zarah, die ook MVP van de wedstrijd werd. Een 3-2 zege voor de nummer vier van Poule B.

Een bericht gedeeld door Fletiomare Dames 1 (@fletiomared1)

De heren van Upward wonnen met 6-1 van Apeldoorn in een kwalitatief goede wedstrijd waarin de Arnhemmers in de tweede helft de tegenstander een tik uitdeelden. Omdat GHBS verloor van Union staat Upward met een wedstrijd meer gespeeld op de eerste plek en twee punten los in de Eerste Klasse D. Volgende week is de topper uit tegen Zwolle, de nummer vier op de ranglijst. Kortom, het worden interessante weken, met vijf finales. To be continued.

Een bericht gedeeld door Upward H1 (@upwardh1)

Een paar biertjes om de overwinning te vieren. Dat was niet meer dan terecht. De dames van Helmond pakten drie punten tegen Zoetermeer. En hoe? Binnen twee minuten werd het eerste doelpunt gemaakt en daarna waren de dames niet meer te stoppen. In totaal elf goals en niet een tegen. Kortom #sletsgo!

Een bericht gedeeld door HchelmondD1 (@helmonddames1)

We sluiten ons overzicht af met de heren van HCAS. In Valkenswaard werden de drie punten in de tas mee naar huis genomen. Een 4-1 zege op HOD. Goed nieuws was er voor Etienne Rudolf. Na zes weken blessureleed mocht hij weer eens de wei in. En hij scoorde direct bij zijn rentree. Hij werd er geen man van de wedstrijd mee. Die eer ging naar Hugo Dekkers.

Een bericht gedeeld door HCAS HEREN 1 (@hcas_heren1)