Het weekend: Zwarte Zondag van Bemmel, hattrick Pieters in 200ste duel

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM

We beginnen meteen met excuses namens de heren van UNO. Eindelijk was er weer een wedstrijdverslag van de vierdeklasser te lezen op Instagram. De admin had het account even links laten liggen, zo lezen we. De 5-0 zege op IJburg was een reden om weer in de pen te klimmen. Met drie doelpunten werd Duco Haver verkozen tot man of the match. Floris Bovendeert maakte ook een doelpunt. Bovendeert kende een ietwat opmerkelijke warming-up. Hij liep eerder op de dag al tien kilometer tijdens de Singelloop in Utrecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNO H1 (@unoheren1)

Een nieuwe aflevering Dash TV

De heren van Twente stond zondag een zware opgave te wachten. Het nog ongeslagen Barneveld kwam op bezoek. En die status raakten de Barnevelders kwijt, want Twente won met 3-1. Het was de eerste zege van het seizoen en daarmee revancheerde Twente zich voor de, zoals ze dat zelf noemen, blamerende nederlaag vorige week tegen de buren van Drienerlo (3-1).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HcTwente (@hctwente)

Vorige week kondigden we al aan ons te verheugen op de nieuwe aflevering van Dash TV. Helaas waren niet alle spelers na de 2-1 nederlaag tegen Drienerlo genegen de verslaggever met de stick als microfoon te woord te staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Dash Heren 1 (@dash_h1)

Zwarte Zondag

YESS YESSS YESS WE DID IT. De vreugde was groot bij de dames van Hopbel. De tweedeklasser won met 4-2 van Venray en boekte daarmee de eerste zege van het seizoen. Ondanks de zege was de ploeg zelfkritisch. Zo worden de spelers liever niet herinnerd aan het eerste kwart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hopbel Dames 1 (@hopbeldames1)

Bij de dames van tweedeklasser Bemmel was er sprake van een Zwarte Zondag. ‘Soms heb je van die dagen dat alles misgaat en vandaag was zo’n dag’, valt te lezen op het Instagram-account. Er werd met 4-2 verloren van Eemvallei. Het was de eerste nederlaag van het seizoen. Ondanks het slechte resultaat bekijkt Bemmel de situatie positief: vanaf nu kan het alleen maar beter.

Dankbaar voor support

Bij eersteklasser Houten overheerste blijdschap. De heren pakten dankzij een 3-2 zege op Barendrecht de koppositie in Poule A. Door slordig spel moesten de toeschouwers wel lang op de doelpunten wachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Houten Heren 1 (@hchoutenheren1)

‘Wij zijn blij jullie met zoveel langs de kant te zien.’ De dames van IJsseloever bedankten zondag de aanwezige support langs de lijn. De ploeg heeft die steun nodig, want IJsseloever heeft het lastig in de Eerste Klasse B. Voor eigen publiek pakte de ploeg het tweede punt van het seizoen dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Fletiomare.

Hattrick Pieters in 200ste duel

Het was een dag om niet snel te vergeten voor Melissa Pieters van Almere. Niet alleen maakte ze een hattrick in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Houten, maar speelde ze ook haar 200ste wedstrijd voor de overgangsklasser.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Almeerse Dames 1 (@almeersedames1)

Twee keer winnen in een week van dezelfde ploeg. Dat presteerde Helmond. Afgelopen donderdag werd in de Gold Cup HOD met 4-3 verslagen. Zondag troffen beide ploegen elkaar weer. Dit keer was de uitslag 4-2 in het voordeel van Helmond. De nieuwe Helmondse aanwinst, Sem Dewamme, werd verkozen tot Man of the Match.


Wat vind jij? Praat mee...