Alle play-offseries volgens best-of-two-systeem

In navolging van de play-offs in de Tulp Hoofdklasse heeft de KNHB besloten om vanaf komend seizoen alle play-offseries volgens het best-of-two-principe te laten spelen.

Afgelopen seizoen speelden de clubs uit de Tulp Hoofdklasse in zowel de halve finale- als finaleronde van de play-offs een uit- en een thuiswedstrijd, zoals in het Europese voetbal.

Na de evaluatie nam de KNHB het besluit om in alle categorieën af te stappen van het best-of-three-principe. Het spelen van play-offs over twee wedstrijden leidt tot een betere belastbaarheid van spelers en levert organisatorisch ook de nodige voordelen op.

In het nieuwe systeem hoeft niet elke wedstrijd tot een winnaar te leiden. Een gelijkspel behoort dus ook tot de mogelijkheden. De uitslagen van de heenwedstrijd en de return worden bij elkaar opgeteld. Uitdoelpunten tellen niet dubbel. Shoot-outs komen er alleen nog als de stand na twee keer zestig minuten spelen gelijk is. Het in de competitie hoogst geëindigde team speelt eerst uit en dan thuis.

Het best-of-two-principe geldt voor de volgende play-offseries:

  • Wedstrijden tussen teams uit de Tulp Hoofdklasse en Promotieklasse om promotie naar de Hoofdklasse.
  • Wedstrijden tussen teams uit de Promotieklasse en Overgangsklasse (en Overgangsklasse onderling) om promotie naar de Promotieklasse.
  • Wedstrijden tussen teams uit de Overgangsklasse en Eerste Klasse (en Eerste Klasse onderling) om promotie naar de Overgangsklasse.
  • Wedstrijden tijdens de halve finales Jongens en Meisjes O18.

2 Reacties

  1. timhage@hotmail.com

    Zonde, vond nou niet dat bij bijv de mannen dit het hockey ten goede kwam. Een eerste wedstrijd afwachtend en terughoudend, ‘niet te veel verliezen of weggeven’ en dan komt er een tweede wedstrijd pas wat los.

  2. DaanvanStraaten

    Heel goed dat dit systeem overal wordt ingevoerd. Het is veel eerlijker. Een tweede wedstrijd helemaal opnieuw beginnen is onterecht.


Wat vind jij? Praat mee...