‘Heel knap hoe Thierry Brinkman de bal bij zich kan houden’

Het grote aftellen naar de herstart van de Hoofdklasse Dames en Heren op 6 maart is begonnen. Deze keer blikken we niet vooruit met de vertrouwde prominenten, maar met onze fanatieke volgers. Vandaag is dat Eefke Winkelhorst. Ze geeft complimenten aan Maxime Kerstholt, heeft bewondering voor Thierry Brinkman en vreest het ergste voor de mannen van Hurley.

Wie is Eefke Winkelhorst?
Ik ben veertien jaar, woon in Malden en doe 3vwo. Ik kom uit een sportief gezin. Ik heb één broer die op een hoog niveau bij Juliana voetbalt en twee zusjes: één hockeyt en één voetbalt.

Eigen hockeyloopbaan
Ik speel zelf al jarenlang bij Union. Dit seizoen ben ik versneld doorgestroomd naar de B1, waar ik op het middenveld speel. Een paar maanden terug heb ik mijn debuut gemaakt voor Dames 1. Dat was heel spannend, maar ik ken gelukkig veel speelsters uit dat team. Het ging best goed. Ik ben serieus met hockey bezig en train sinds kort op Kampong in Oranje U15.

Eefke Winkelhorst aan de bal namens Union.

 

Langs de lijn
Ik ga graag kijken naar Den Bosch Dames 1. Den Bosch is vanuit Malden gemakkelijk te bereiken. Meestal ben ik ruim van tevoren aanwezig, zodat ik zelf nog even kan hockeyen. Vlak voor rust ga ik dan snel naar het clubhuis om wat te drinken. Verder kijk ik de hele wedstrijd. Vooral bij de topwedstrijden tegen Amsterdam en SCHC wil ik niks missen.

Verrassing van het seizoen
De vrouwen van Pinoké. Zij staan vijfde, op drie punten van HGC. Vooral de 5-3 overwinning op Amsterdam in oktober was gaaf. Ik vind het leuk om te zien hoe een speelster als Maxime Kerstholt weer helemaal terug is na een paar mindere jaren.

Grootste tegenvaller
Oranje-Rood, de nummer laatst in de Hoofdklasse Dames. Ik zou het jammer vinden als die ploeg uit de Hoofdklasse gaat. Zo’n grote club hoort met Heren 1 én Dames 1 op het hoogste niveau te spelen. Wij hebben met Union dit seizoen in de voorcompetitie ook geen enkele wedstrijd gewonnen. Vooral de coach moet dan positief blijven en het team vertrouwen geven.

Teleurstelling bij Sian Keil na wéér een wedstrijd zonder overwinning voor Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

Dit was genieten geblazen
Ik heb genoten van de wedstrijd tussen de vrouwen van SCHC en Den Bosch in oktober. Ik zat thuis op de bank te kijken, via Ziggo. Het spel golfde op en neer en het was spannend, met een late gelijkmaker [2-2] van Julia van den Heuvel. Ze tikte de bal uit de lucht binnen, echt een prachtig doelpunt.

Favoriete hockeyers
Als ik bij Den Bosch ben, let ik vooral op Frédérique Matla. Zij is een echte doelpuntenmachine en zo sterk als een man. Ze heeft een goede sleeppush. Die oefen ik zelf ook veel. Ik heb alleen de kracht nog niet, haha. Ik vind Xan de Waard ook goed. Ze heeft een heel mooie stijl. Bij de mannen vind ik de balaannames en het in balbezit blijven van Thierry Brinkman heel knap. Ik kijk ook graag naar de keepers Pirmin Blaak en Maurits Visser. Ze zijn zo gemotiveerd, dat vind ik mooi om te zien.

Thierry Brinkman namens Bloemendaal in duel met Bob Cleophas van SCHC. Foto: Koen Suyk

Het meest onderschat
Noor Omrani. Ze is nog best onbekend, maar ze wordt steeds belangrijker voor Den Bosch. Je ziet aan haar goals dat ze elk seizoen beter wordt als aanvaller. We gaan in de toekomst nog veel van haar horen.

Titelstrijd Hoofdklasse Dames
Naast Den Bosch, Amsterdam en SCHC denk ik dat HGC de play-offs zal halen. Ik ben benieuwd hoe ze het doen zonder de geblesseerde Eva de Goede. Ze is heel belangrijk, maar ik denk niet dat het team nu ineens helemaal uit elkaar valt nu ze er niet meer bij is. Ik denk dat Den Bosch opnieuw de sterkste zal zijn.

Titelstrijd Tulp Hoofdklasse Heren
Bloemendaal, Kampong en Oranje-Rood halen de play-offs, maar wie nummer vier wordt… ik heb echt geen idee. Misschien toch Klein Zwitserland, dat nu derde staat. Ze hebben al veel punten gehaald in de eerste twaalf wedstrijden. Net als vorig jaar wordt Bloemendaal weer kampioen.

Die zien we niet meer terug
Oranje-Rood en Victoria zullen gaan uitvechten wie rechtstreeks degradeert. Ik denk dat Oranje-Rood zichzelf overschat heeft. Misschien kan die ploeg moed putten uit het zaalseizoen, waarin ze best aardig gepresteerd hebben. Bij de mannen heeft Hurley een wonder nodig om erin te blijven.

Lees ook:
Xan de Waard krijgt te weinig waardering voor haar spel’

 


Wat vind jij? Praat mee...