Top 4 populairste artikelen van 2017

Sinds vorige week maandag telt hockey.nl af met de leukste toplijstjes van 2017. Vandaag de keuze van de lezer: dit waren de vier populairste artikelen van 2017.

1. Talentontwikkeling

‘Kids die vijf keer trainen. Doe ff normaal’ schreef Rob Reckers in zijn hockey.nl-column op 21 september 2017. Zijn visie op het jeugdtrainingsbeleid op veel Nederlandse clubs kon op ruime bijval rekenen vanuit de hockeygemeenschap. Op Facebook werd het bericht massaal gedeeld en er kwamen talloze reacties. Maar er kwam ook een tegengeluid. Reden genoeg voor ons om eens dieper op dit onderwerp in te gaan. Met Reckers’ column als startschot schreef redacteur Sander Collewijn nog zeven vervolgartikelen en ook die werden massaal gelezen. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om deze artikelen samen op plek 1 te zetten in de lijst populairste artikelen.

2. Naomi van As: ‘Een persoonlijke bekroning na een moeilijk jaar’

Wat missen we Naomi van As op de velden. Natuurlijk vanwege haar fantastische spel, maar als redactie weten wij ook: zet Naomi in de titel en je artikel kent gretig aftrek. In februari interviewden we de sterspeelster vanwege haar terechte benoeming als Wereldspeelster van het Jaar 2016, een prijs die ze ook al in 2009 ontving. Van As vertelt uitgebreid wat de persoonlijke bekroning die ze voor haar laatste seizoen als international ontving, betekent. We gaven Van As ook een GoPro mee naar de uitreiking.

Naomi van As en alle winnaars 2016

Naomi van As en alle winnaars 2016

3. Alecto JA1 speelt in Bollywood-film voor miljoenenpubliek: ‘Totaal bizar’

Soms krijgen we van die nieuwtjes te horen, dat we meteen weten: hier moeten we iets mee. Toen we gemaild werden dat Alecto JA1 in een Bollywood-film zou spelen, wilden we natuurlijk direct van de hoed en de rand weten. Op 14 oktober was het dan zover. Toen vertrokken de Leidersdorpers naar India om daar, na twee acteer-workshopdagen, te gaan spelen in een Bollywoodfilm over een Indiase hockey-ster. Tijdens vijf draaidagen spelen de jongens internationale landenteams. In mei 2018 wordt de film wereldwijd uitgebracht en kan een miljoenenpubliek in India hem gaan bekijken. Hockey.nl gaf hen een GoPro mee en de jongens filmden hun avonturen in het hockeygekke land.

4. Op bezoek bij Maartje Paumen in België

Nog zo’n grootheid die we sinds dit jaar moeten missen. Maartje Paumen zegde de Hoofdklasse vaarwel na het seizoen 2016/2017. Gelukkig voor ons hockeyt ze dit jaar nog wel in de Belgische competitie en verslaggever Marco van Nugteren en fotograaf Willem Vernes togen naar Royal Antwerp om aan de voormalig aanvoerder van Oranje en Den Bosch te vragen hoe het met haar gaat.

(c) Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...