Oud-bondscoach Tom van ’t Hek geen garantie succes Gooische

Als je een oud-bondscoach laat invallen, is dat nog geen garantie voor succes. Dat ondervonden de dames van Gooische afgelopen zondag. Hun eigen coach, Dave Smolenaars, ontbrak omdat hij als assistent-bondscoach met Jong Oranje Dames momenteel in Chili op het WK verblijft en daarom nam Tom van ’t Hek (coach van MB1) de honneurs waar.  De ervaren coach slaagde er met Gooische, koploper van Poule D in de Eerste Klasse, niet in om laagvlieger Amersfoort te verslaan: 2-2.

Poule A

Aan de kop van Poule A blijven Leiden en Amstelveen de dienst uitmaken. Koploper Leiden versloeg op eigen veld Naarden met 4-1. Amstelveen had het een stuk moeilijker. De Noord-Hollandse vrouwen wonnen van de Haarlemse dames met 0-1.
Alkmaar en Fletiomare blijven in het kielzog van de twee koploper, maar moeten na de winterstop nog wel flink aan de bak om in aanmerking te komen voor een plek in de play-offs.

Onderin hebben de Dames van Hilversum en hun coach de komende maanden nog genoeg stof om over na te denken. Door de 5-1 nederlaag tegen Myra blijven de Hilversummers na elf wedstrijden steken op een schamel punt.

Poule B

Warande en Zwart-Wit maakten er zondag in de Brabantse derby een waar spektakelstuk van. Na zeventig minuten stond er 4-4 op de borden. Het gelijke spel was een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Volgens de verslaggever van de regionale krant BN De Stem was Warande slagvaardiger voorin, terwijl Zwart-Wit hockeyend zeker niet de mindere was, maar meer kansen nodig had om te scoren. Warande gaf drie keer een voorsprong weg. Zwart-Wit leek bij 2-3 op de winst af te stevenen, maar kon de weelde van die voorsprong ook niet dragen. Voor Warande scoorden Sophie Gelten (2x), Annelot van Iersel en Naomi Wetering. Bij Zwart-Wit troffen Maxime in het Veld en Marre van Poppel ieder twee keer het doel. In de tussenstand bezet Warande nog steeds de derde plek achter het ongenaakbare Cartouche (dat met 2-0 van Alphen won) en Alecto, dat IJssel met 3-1 versloeg.

Poule C

Weert heeft zondag duidelijk gemaakt wie de sterkste ploeg in Poule C is. In een rechtstreeks duel bij runner up Oss werd het 1-4. Van tevoren hoopten de dames van Oss bij een overwinning de koppositie over te nemen van Weert, maar in plaats daarvan is het gat nu zes punten. Weert mag zich daardoor winterkampioen noemen en ligt op koers voor de play-offs. Venlo had in punten gelijk kunnen komen met Oss, maar de Limburgers kwamen tegen Hopbel niet verder dan 1-1.

Poule D

Zwolle profiteerde optimaal van de misstap van Gooische tegen Amersfoort. De Overijsselse formatie won met 5-0 van hekkensluiter Deventer.  Gooische gaat als koploper de winterstop in, maar het verschil tussen de twee teams is nog slechts een punt. De vrouwen van het Arnhemse Upward wonnen in dezelfde poule de derby bij Ede met 0-2. Ze nemen hierdoor duidelijk afstand van de onderste plaatsen.

 


Wat vind jij? Praat mee...