Eerste Klasse (D): Acht teams gaan strijden om promotie

Ook de acht teams in de play-offs bij de Eerste Klasse Dames zijn bekend. In de vier poules zijn enkele verschuivingen te zien, waarbij teams zoals Cartouche, Zwolle en Gooische gaan strijden om promotie naar de Overgangsklasse Dames. 

Poule A

De dames van Amstelveen hadden nog een minieme kans om het landskampioenschap in Poule A over te nemen van Leiden. Lang bleef het spannend in het duel tussen Naarden en Leiden, maar uiteindelijk won de koploper met 1-2. Daardoor blijft Amstelveen, dat thuis met 4-2 won van Haarlem, steken op de tweede plaats, waardoor de weg naar promotie naar de Overgangsklasse iets langer is. Onderin is de spanning al weken weg, aangezien VVV (11 punten) en Hilversum (4 punten) al op grote afstand staan van de rest. Beide ploegen verloren en de nummer laatst incasseerde zelfs het honderdste tegendoelpunt tegen Myra (0-3 verlies).

Poule B

In Poule B van de Eerste Klasse was de strijd om de tweede plaats, en dus een ticket voor de play-offs, tot het laatste moment spannend. Voor de laatste speeldag maakten Alecto en Warande nog kans, met evenveel punten en overwinningen. Cartouche was al zeker van de eerste plek, maar verloor de laatste wedstrijd wel met 2-1 van nummer negen Alphen. Daaronder deed Warande haar plicht door met 1-4 te winnen Zwart-Wit. Na de wedstrijd kreeg de ploeg uit Oosterhout echter slecht nieuws: Alecto had ook gewonnen, met 2-5 van IJssel, waardoor de club uit Leiderdorp zich op doelsaldo plaatst voor de play-offs. Onderin keren IJssel en Gouda terug naar de Tweede Klasse.

Poule C

De laatste speelronde in Poule C was slechts een formaliteit: Weert en Oss waren al zeker van de play-offs, terwijl Uden en Concordia al zeker waren van degradatie. In het directe duel tussen de nummer één en twee van de reguliere competitie bleek de koploper veel te sterk voor Oss. De Limburgers boekten in de laatste speelronde een eclatante 7-1 overwinning op de Brabanders. Uden (1-5 tegen MEP) en Concordia (0-2 tegen Goirle) verloren allebei en eindigen het seizoen met respectievelijk negen en zes punten uit 22 wedstrijden.

Poule D

Gooische en Zwolle waren al zeker van de play-offs om mogelijk te promoveren naar de Overgangsklasse, maar rangorde was voor de laatste speelronde nog niet honderd procent zeker. Gooische nam al snel de twijfel weg door thuis met 3-0 te winnen van Amersfoort. De ploeg uit ’t Gooi eindigt daardoor op de eerste plek in de reguliere competitie. Zwolle won ook, met 0-2 in en tegen Deventer. Onderin hadden de dames van Deventer nog de kans om over Beuningen heen te wippen en degradatie te ontlopen. De ploeg uit Overijssel verloor echter, waardoor zij samen met de Groninger Studs afdalen naar de Tweede Klasse.

Eerste wedstrijden play-offs (best of three):

Donderdag 25 mei:
Leiden – Weert
Cartouche – Gooische
Amstelveen – Zwolle
Oss – Alecto

 

 


Wat vind jij? Praat mee...