Eerste Klasse (H): Alphen kent een droomstart

De mannen van Alphen aan de Rijn zetten de goede lijn van vorig seizoen door. Na het kampioenschap in de Tweede Klasse en de winst van de Silver Cup, zit de groep vol vertrouwen en blijft de nieuwbakken eersteklasser een niveau hoger ook winnen in Poule A. In Poule B zijn Etten-Leur en Schiedam de ongeslagen koplopers en in Poule C maakt de Hopbel het verlies van vorige week goed. In Poule D hebben we drie koplopers met zes punten. 

Poule A

Alphen staat na twee wedstrijden keurig aan kop met zes punten. De nieuwkomer in de Eerste Klasse heeft de eerste twee speelrondes zijn wedstrijd gewonnen. Zondag hebben de mannen ook aan het doelsaldo gewerkt. Op eigen veld werd het 8-1 tegen VVV. Net als Alphen scoorde ook Bennebroek veel goals tegen Alkmaar (6-1). Myra won van Fletiomare met 5-2, Houten ging met de punten naar huis vanaf AMVJ (1-3), Rood-Wit trok aan het langste eind tegen Overbos (3-2) en de Terriërs en Alliance deelden de punten (2-2).

Poule B

Twee zesklappers binnen deze poule. Forescate en IJssel hebben beide zes keer gescoord in hun wedstrijd. Forescate won met 1-6 van Warande, dat puntloos onderaan staat. IJssel won met 2-6 van DSHC. De nummers een, Etten-Leur en Schiedam, zijn nog ongeslagen. Ook zondag wonnen beide ploegen. Etten-Leur speelde tegen Ommoord (3-0), en Schiedam won op eigen veld met 5-1 van Rijswijk. Zoetermeer heeft zijn eerste punt binnen. De wedstrijd tussen Zoetermeer en Roomburg eindigde in 2-2. Pollux won met 1-4 van HUDITO.

Poule C

Na de zeperd van vorige week in Venlo (7-0 nederlaag), herpakte Hopbel zich zondag. De ploeg uit het Brabantse Schijndel won op eigen veld met 7-2 van Best. Venlo won opnieuw en staat met zes punten bovenaan. De Limburgers zegevierden met 0-2 tegen Geel-Zwart. Behalve Venlo, staan ook Basko en Eindhoven aan kop. Eindhoven, nieuw in de Eerste Klasse, won thuis van MEP met 2-1. Basko kreeg Weert op bezoek (3-0). Maastricht en HOD deelden de punten, en net als Geldrop en HCAS. Beide duels eindigden in 3-3.

View this post on Instagram

Disco Sunday. Altijd een beetje extra druk en extra motivatie. Vandaag stond voor de Schijndelse equipe de ploeg uit Best op het menu. Gebrand op revanche na de zeperd van vorige week kwamen de heren van De Hopbel fel uit de startblokken. Dit resulteerde in enorm veel kansen waaruit Justin Posthumus uiteindelijk de 1-0 wist binnen te prikken. Helaas wist de Hopbel niet door te drukken en na een aantal goeie saves van Jurn aka Brum Brum moest hij helaas toch vissen na een strafcorner van Best. Gelukkig had de Hopbel niet lang nodig om weer op voorsprong te komen, wederom via Justin Posthumus. Met deze stand begon het knotsgekke vierde kwart. Vele kansen voor de Hopbel werden in dit kwart wel benut. Jorg Tibosch (2x), Dennis de Graaf, Joshua Bell en Luc van Roessel wisten de goal van Best te vinden. Helaas voor een uitblinkende Brum Brum moest hij nog één goal incasseren. Einduitslag 7-2, revanche compleet, tijd voor een Best feestje. Man of the match: Justin! Volgende week mogen wij de reis naar onze vrienden van Weert maken. Bijzijn is meemaken!

A post shared by Hopbel Heren 1 2019-2020 (@hopbelheren1) on

Poule D

Kromhouters, Oss en GHBS zijn de drie ploegen die na dit weekend allemaal zes punten hebben. Daarmee staan zij gedeeltelijk bovenaan. Oss won van USHC met 2-3, Kromhouters nam drie punten en vijf goals mee naar huis vanuit Leusden (1-5) en GHBS versloeg EHV nipt met 3-2. Apeldoorn, GCHC en QZ wonnen zondag ook. Behalve drie koplopers kent deze poule ook drie ploegen die onderaan staan met nul punten: Bully, Leusden en Shinty.

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...