EHL Dag 3: Kampong na makkelijke zege op Poznan naar KO16

Na een eenvoudige zege op KS AZS AWF Poznan heeft Kampong zich geplaatst voor de volgende ronde, de KO16, van de Euro Hockey League. De basis voor de zege in de Poule A werd een dag eerder gelegd, toen de Utrechters van het sterke Holcombe wonnen. Ook het Spaande Atlétic Terrassa, het Duitse Hamburg en de thuisploeg, het Noord-Ierse Banbridge plaatsen zich voor de volgende ronde van het Europese clubtoernooi.

Kampong – KS AZS AWF Poznan 7-1 (6-0)

Voor rust had het er alle schijn van dat Kampong, de regerend Europees clubkampioen, de wedstrijd tegen Poznan met dubbele cijfers ging winnen. Martijn Havenga had er reeds een hattrick in liggen en ook Constantijn Jonker (2x) en Robbert Kemperman hadden gescoord. De echte monsterscore bleef uit, na rust deed Oskar Bator wat terug voor de Polen. Jasper Luijkx bepaalde de eindstand op 7-1.

Royal Leopold HC – Banbridge 3-3 (2-1)

Banbridge liet het thuispubliek genieten met een 3-3 remise tegen Royal Leopold, nadat zij met 3-1 achter stonden. Door het gelijkspel verworven ze een plekje bij de volgende ronde, de KO16. De Belgen hadden namelijk eerder met ‘slechts’ 4-3 gewonnen van St. Germain en de Noord-Ieren met 0-2.

UHC Hamburg – Cardiff & Met 3-1

Hamburg plaatste zich met de 2e zege in 2 dagen voor de volgende ronde van de EHL. De noord-Duitsers versloegen Cardiff & Met met 3-1. De Duitsers, met een sterk keepende Nicolas Jacobi, waren over de hele wedstrijd gezien sterker en de overwinning was dan ook meer dan verdiend.

’10 Leopold Harms 1-0
’27 Oliver Korn 2-0
’37 Jan Philipp Rabente 3-0
’55 Benjamin Carless 3-1

Atlétic Terrassa – Bromac Kelburne 3-2

Het Spaanse Atlétic Terrassa mag ook een ronde verder na de 3-2 zege op het Schotse Bromac Kelburne, dat lang kon meedoen tegen de halvefinalist van vorig jaar. Het verschil werd gemaakt in het 3e kwart, toen de 1-1 stand werd omgezet naar een 3-1 voorsprong.

’10 Jordi Carrera 1-0
’11 Jonas Nommensen 1-1 (sc)
’32 Jan Malgosa 2-1
’33 Oriol Bach 3-1
’43 Josh Cairns 3-2