EHCC 2017: Den Bosch voor negentiende keer op rij in finale

Den Bosch heeft zich soeverein geplaatst voor de finale van de EHCC. De kersverse landskampioen had geen moeite met het Engelse Surbiton (7-1). Maandag wacht voor Den Bosch de finale tegen UHC Hamburg.

Voor Surbiton, dat voor het eerst tegenover een Nederlandse opponent stond, bleek de strafcorner van Den Bosch een veel te machtig wapen in de tweede halve finale van de EHCC. Maartje Paumen voerde haar toch al imposante productie van dit seizoen verder op naar dertig doelpunten met drie rake sleeppushes. Margot van Geffen stond twee keer op de goede plek om een rebound te benutten uit een strafcorner van Paumen en Maartje Krekelaar deed dat één keer.

Sian Keil was de andere doelpuntenmaker bij Den Bosch, dat in de eerste dertig minuten moeite had afstand te nemen van de Engelsen. Na de openingstreffer van Keil maakte Hollie Webb knap gelijk, maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg de Engelse landskampioen eenvoudig op de knie.

Sian Keil neemt het doel van Surbiton onder vuur. Foto: Frank Reelick

Negentiende finale op rij voor Den Bosch

Den Bosch staat maandag op eigen veld voor de negentiende (!) keer op rij in de finale van de strijd om de Europa Cup I/EHCC. De laatste keer dat de Bossche ploeg ontbrak in de eindstrijd van het Europese clubtoernooi was in 1998, toen de finale tussen het Duitse Rüsselsheimer en het Engelse Slough werd gespeeld.

Het is bovendien voor het eerst sinds 2011 dat de finale van de EHCC géén Nederlands onderonsje wordt. Na de eindstrijd van dat jaar (Den Bosch-Leicester City, 4-1) stonden Den Bosch (vijf keer), SCHC (twee keer), Laren (twee keer) en Amsterdam (één keer) in de Europese finale.

Den Bosch-Surbiton 7-1 (1-1)

’18 Sian Keil 1-0
’26 Hollie Webb (sc) 1-1
’37 Maartje Krekelaar 2-1
’38 Maartje Paumen (sc) 3-1
’43 Maartje Paumen (sc) 4-1
’45 Margot van Geffen 5-1
’49 Maartje Paumen (sc) 6-1
’55 Margot van Geffen 7-1

 


Wat vind jij? Praat mee...