Vooruitblik Dames: Direct vuurwerk na winterstop

De 2e seizoenshelft van de Hoofdklasse staat op het punt van beginnen! De spelers staan te trappelen en de supporters kijken er naar uit om hun hockeyhelden zondag weer in actie te zien op het veld. Gezien het programma belooft het eerste speelweekend al direct voor vuurwerk te zorgen. 

Kampong – Amsterdam

Kampong ontvangt zondag als de nummer 5 van de ranglijst koploper Amsterdam. Wil Kampong een plek in de play-offs bemachtigen, dan moeten zij in de 2e seizoenshelft een gat van 7 punten dichten op de nummer 4, SCHC. Zondag wordt het voor Kampong lastig om de punten in eigen huis te houden, want Amsterdam is bezig aan een ijzersterk seizoen. Als enige zijn zij nog altijd ongeslagen en de club uit de hoofdstad maakte ook de meeste treffers (47) en incasseerde de minste goals (6). De laatste overwinning van Kampong op Amsterdam dateert van 4 oktober 2009. Op Utrechtse bodem werd het destijds 3-2.

Dit duel wordt LIVE uitgezonden door Ziggo.

Den Bosch – Oranje Zwart

Den  Bosch, met 30 punten uit 13 duels de huidige nummer 2, verloor nog nooit een thuisduel van Oranje Zwart. Gaan we terugkijken naar de laatste keer dat OZ, de huidige nummer 9, überhaupt wist te winnen van Den Bosch, dan komen we uit in 1996. Op 1 december van dat jaar won OZ thuis in Eindhoven met 1-0. Maar er gloort hoop voor Eindhovense ploeg. Zij wonnen dit seizoen namelijk meer uit (2)- dan thuiswedstrijden (1) en scoorden ook vaker buitenshuis dan thuis: 10-9.

hdm – Laren

Laren heeft zich zoals verwacht stevig in de top 4 genesteld en kan het playoff-ticket nauwelijks nog ontgaan. hdm vinden we terug op plek 8 met 13 punten. Een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe handhaving, maar de Haagse hockeyvereniging heeft nog genoeg punten nodig om zich veilig te wanen. Of dat tegen Laren gebeurt, is de vraag. De laatste keer dat Laren op bezoek bij hdm verloor was in 1996 (2-1). Sindsdien won Laren 11 van de 12 duels en speelde het 1 keer gelijk.

Hurley – SCHC

SCHC staat stevig op plek 4 en zal met vertrouwen afreizen naar Amstelveen. Want niet eerder won Hurley, de nummer 6 van de ranglijst, in de reguliere Hoofdklasse van de dames uit Bilthoven. In de eerste ontmoeting voor de winterstop zegevierde SCHC met 4-0 en was Caia van Maasakker met 2 treffers woman of the match. Weet Hurley zondag de volle 3 punten in eigen huis te behouden, dan is dat de eerste keer dit seizoen dat zij 2 duels op rij winnend afsluiten.

Bloemendaal – Pinoké

Bloemendaal en Pinoké bezetten plek 10 en 11 van de ranglijst en hebben beide de punten hard nodig om zichzelf op te werken richting de veilige plek 9. Eerder dit seizoen wonnen de mussen uit bij Pinoké met 2-1 dankzij treffers van Melle Spruijt en Amy Vloet. Eline Florie scoorde voor Pinoké. Wint Bloemendaal zondag opnieuw, dan betekent dat de eerste ‘dubbelslag’ tegen Pinoké in een regulier seizoen.

Push – MOP

Hekkensluiter Push wist dit seizoen nog geen punt te pakken en zal zondag aan de bak moeten om nog zicht te houden op handhaving in de Hoofdklasse. 8 punten moet de Bredase ploeg inlopen op Pinoké, de nummer 11 van de ranglijst. Eerder dit seizoen was MOP, die we terugzien op plek 7,  met 6-1 te sterk voor Push. Toch zal MOP enigszins gespannen naar Breda afreizen, want de laatste 3 duels van de eerste seizoenshelft gingen allen verloren.

Lees ook:

 


Wat vind jij? Praat mee...